vineri, octombrie 23

100 de copii pe zi s-au INFECTATAT cu COVID în România. Cum acoperă Tătaru autoritățile

Ministrul Sănătății a anunțat că, în ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticați cu COVID-19. Ca să nu pice responsabilitatea pe Guvern, Nelu Tătaru atrage atenția că nu în școli sau în ziua alegerilor ar trebui să căutăm sursa infectărilor, ci ar trebui să fim atenți la ceea ce se întâmplă în parcuri sau în transportul în comun.

”Copiii, adolescenții, nu prezintă simptomatologie. Valorile noastre pe care le-am avut în ultima săptămână, avem în jur de 276 de copii care sunt între 0 și 9 ani și 495 de copii care sunt între 10 și 19 ani. Noi vedem că avem o majoritate de cazuri care a ajuns la 2,000, în contextul în care avem persoane de mai multe vârste, iar decesele le vedem ca manifestare la cei cu comorbidități în general.

loading...

Noi trebuie să gândim că atât procesul electoral în sine, ziua votului, cât și ziua în care copilul este la școală, sunt cele mai reglementate în acest moment și cele mai respectate. Dar haideți să vedem cu ce se ajunge la școală, cum sunt așteptați copiii când ies de la școală, cum pleacă copiii de la școală acasă, ce se întâmplă în parcuri după”, a declarat Nelu Tătaru.

De la începutul pandemiei și până în prezent, peste 8,000 de copii s-au infectat cu COVID, a mai declarat ministrul Sănătății.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *