joi, octombrie 29

PNL nu va respecta decizia CCR. Anunțul momentului

Curtea Constituțională a decis joi că sesizarea Guvernului împotriva dublării alocațiilor este neîntemeiată și a respins contestația. Alocațiile ar putea fi dublate doar dacă președintele promulgă legea prin care Parlamentul a decis revenirea la dublarea alocațiilor din acest an, după ce Guvernul a eșalonat calendarul de dublare până în 2022.

Premierul României, Ludovic Orban, a vizitat municipiul Focșani, unde a făcut și declarații. Ca și Klaus Iohannis, Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că nu respectă decizia CCR. ”PNL va dubla alocațiile, dar așa cum am hotărât, în cinci trepte, până la 1 iulie 2022”, spune el.

loading...

„Dublarea alocațiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă a deficitului, cu 0,6%. Cu siguranță [mai există alte căi de atac]. Am mai trăit acest episod, PNL va dubla alocațiile, dar așa cum am hotărât, în cinci trepte, până la 1 iulie 2022.

Deocamdată e numai un anunț al CCR, așteptăm motivarea, în funcție de motivare vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru din vedere, creșterea alocațiilor este o prioritate pentru PNL, dar această creștere a alocațiilor trebuie făcută ținând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziția bugetului, astfel încât să nu fie o creștere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior”, a transmis premierul.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *