joi, octombrie 29

”Achiziție” în Guvernul Orban. Nota 4 la Drept Civil! Ce ministru consiliază

Besli Hamide (Foto – Instagram), consiliera ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, a picat cu media 5,17 examenul de admitere în profesia de executori judecătorești stagiari, potrivir HotNews.ro.

Potrivit rezultatelor conscursului afișate de Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Besli Hamide a obținut nota 4,00 la Drept Civil, 4,50 la Drept Procesual Civil și 7,00 la Organizarea profesiei de executor judecătoresc. Ea a fost respinsă, astfel, cu media 5,17, la examenul susținut în iunie 2019. Besli Hamide este consilier al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, declarațiile de avere depuse de ea pe site-ul MJ arătând că a fost numită în funcție în luna martie.

loading...

Dar asta este ceva normal la liberali. Săptămâna trecută presa nota că Ministerul Sănătății a angajat o cântăreață și fotomodel pentru a se ocupa de gestionarea Spitalelor Regionale. Codruța Elena Filip (24 de ani) a fost angajată fără concurs pe funcția de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister, a informat Newsweek România.
Domnișoara a obținut un punctaj de 89,33, arată publicația citată. Ocuparea funcției de consilier debutant fără concurs a avut la bază Ordinul de Ministru nr.905/26.05.2020, semnat de ministrul Nelu Tătaru, prin care s-a aprobat ”metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 din 26.05.2020”.

loading...

Codruța Filip are o relație cu cântărețul de muzică populară, Valentin Sanfira, devenind cunoscută, mai ales că iubitul ei are și o emisiune TV.
Presa mondenă a relatat în primăvara acestui an că tânăra Codruța Filip s-a născut în localitatea Tătăruși, dar locuiește în Iași. A absolvit liceul pedagogic ”Vasile Lupu”, apoi și-a continuat studiile la Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a urmat cursurile unui master în Drept European.

Decizia a fost ironizată de foarte multe cadre medicale, în special în mediul online. ”Văd lumea scandalizată că Nelu a pus fără concurs (nu cum făcea ciuma roşie, prin angajare directă şi fără testarea cunoştinţelor) o fătucă de 24 de ani, cântăreaţă şi modelă, să se ocupe de spitalele regionale! Lume, ce-ai?! Păi, fii antenă: 1. Spitalele alea nu se fac, deci fata asta nu e nici un pericol pentru sănătatea naţiunii. Stai tranchila.

2. Ce era Napoleon Bonaparte la 24 de ani, aaa?! Exact: general! Inculţilor. Deeeci, ce tot măcăniţi ca are 24 de ani?! Nu ştiţi voi ce ştie Nelu. El o are sub…. ochi. 3. Cum îl cheamă pe Nelu? Aaa?! Exact: Tătaru! Unde e născută fata asta? În Tătăruși! Vedeţi, măi, că sângele apă nu se face?! 4. Unde ziceaţi că s-a născut Ştefan cel Mare? Şi ce a făcut el, mai exact, la Lipnic?! Hai să vă vad….”, a scris doctorul Marian Stamate, medic la Spitalul Clinic Colţea, pe Facebook, citat de stiripesurse.ro.

Colegii au reacţionat folosind acelaşi ton ironic: ”A învins tătarii. Tătari avem. Ștefan cel Mare ne lipseşte. O fi talentată! Da, dar Napoleon Buonaparte, italian de origine din Corsica, a pornit de jos, şi a parcurs toate etapele până la rangul de general şi ulterior mareşal… Și credeţi că fătuca asta nu? Oho, cred că are experienţă de 10 ani. Când îi trece vârsta, îi trebuie un job de bază. Zic că împuşcă 2 iepuri deodată!”, sunt doar câteva dintre comentariile postate de medici.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *