luni, octombrie 26

Acuzații după interviul lui Kovesi la BBC: Este vorba despre o viață a minciunilor

Laura Codruta Kovesi nu a ezitat să se prezinte din nou ca imaculată într-un interviu recent pe care l-a acordat BBC. Doar că declarațiile doamnei Kovesi sunt luate de bune doar de cei care nu cunosc realitatea din România.

Jurnalistului englez Stephen Sackur, în emisiunea HARDtalk de la BBC, chiar i-a spus Laurei Codruța Kovesi: ”O să fiu sincer, am fost şocat de cele spuse de un fost premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că sub conducerea dvs, DNA nu a respectat legislaţia, a devenit coruptă însăşi şi a devenit parte din lupta politică a României. Unii critici chiar v-au numit parte din Securitatea 2.0, din cauza cooperării dintre dvs şi serviciile secrete. Vă spun, dacă aduceţi metodele astea în postul de procuror şef european, veţi face multă lume foarte nefericită.” Câteva aspecte din interviul Laurei Kovesi au fost sesizate de jurnalista Sorina Matei.

loading...

”Este absolut superb interviul lui Koveşi la BBC. Blockbusterul anticorupţiei din România îşi asumă chiar şi singura condamnare a unui fost premier al României- Adrian Năstase, trecându-l în panoplie, când blockbusterul nu era nici măcar în DNA.  Pentru a ieşi din butoiul cu minciuni, amintesc că Adrian Năstase a fost trimis în judecată în 2009, pe vremea lui Morar şi a fost condamnat în 2012, sub acelaşi mandat la şefia DNA, când blockbusterul făcea la PG cucuvele cu SRI şi Ghiţă şi nu era în DNA, blockbusterul venind abia în mai 2013.

A doua condamnare a lui Nastase a fost instrumentata tot pe mandatul lui Morar. Iar doamna K a dat afara din DNA pe ambii procurori care au instrumentat dosarele lui Nastase- Mihaela Moraru și Mariana Alexandru, inclusiv pe Papici care era șeful secției sub care s-au făcut dosarele Năstase. Amintesc pentru cei care nu vor să trăiască în minciună, că pe mandatul doamnei K, vorba lui Portocală, au fost achitaţi 2 foşti premieri- VVPonta şi CP Tăriceanu.

loading...

Deci singurele condamnări pe un fost premier au fost în alt mandat. Doamna K a primit DNA cu o rată de achitări definitive de 8,11% şi a dus-o la achitări definitive de 52,3%. Mişto e că jurnalistul BBC era documentat, cred că a observat că Kovesi minte în legătură cu protocoalele cu SRI, şi i-a spus că în Europa nu poate să facă Securitate 2.0 cum a făcut în România. Doamna K a zis că SeReIlă n-a lucrat în dosarele DNA.

Realitatea este că SeReIlă doar scria referate, făcea percheziţii ale DNA, se mutase cu totul în birourile DNA, primea arestările pe mail în 4 minute, făcea filajele şi interceptările, datele din percheziţii erau trimise la Coldea la birou, Ciocîrlan venea cu liota de denunţători şi Dumbravă era academia juridică, de câmp tactic prin instanţe, sigilând condamnările. Başca toţi judecătorii care erau supravegheaţi.

The life of lies. The circle of lies. Eu am citit asta în cărţi despre adevărate procese şi am văzut şi recent în procesul Sinaloa. Este vorba despre o viață a minciunilor, despre cercul tăcut al consimțământului, despre a minţi în legătură cu orice, cu lucruri mari și mici, în slujba unui cod de loialitate răsturnat. Aceste reguli și standarde sunt în general semne distinctive ale Mafiei, însă, în toată cariera mea, spune chiar J.B.C. Jr (am citat din clasici în viaţă), voi fi surprins de cât de des le-am găsit pe toate acestea folosite în afara lumii Mafiei, în politică şi Justiţie”, a scris jurnalista Sorina Matei.

Bonus: Stephen Sackur: ”Ați fost o figură controversată în România. Dacă ne uităm la starea României, de când ați fost demisă de guvern, Transparency International a clasat România cu performanțe mai slabe, ocupă locul 70 în lume, în ceea ce privește indicele de corupție, în 2019. A fost a doua țară cea mai coruptă din Europa. În ciuda efortului depus, nu mi se pare o schimbare semnificativă”.

Laura Kovesi: ”Nu este singura responsabilitate a procurorilor, ci și prevenirea, legile bune. Mentalitatea poate contribui la corupție, nu numai la arestare”.

Stephen Sackur: ”Cum vă veti face treaba? Este de remarcat faptul că ați fost ajutată de Serviciul de Informații în dosare – și Constituția României pune sub semnul întrebării aceste metode. Regretați?”

Laura Kovesi: ”Nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru bazate pe legislație. Am primit informații de la serviciile secrete și am deschis dosarele. Investigațiile noastre au fost făcute de procurori și polițiști și serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri”.

loading...

12 Comments

 • Cornel Bruma

  Laura Codruta Kovesi , si-a fàcut treaba corect . De ce dati vina numai pe EA si nu vedeti sistemul în care lucra si la urmà , au încercat s-o compromità. Oricum s-a descurcat onorabil , la toate înscenàrile …
  Este prima româncà , care ocupà un post important la Bruxelles . Respectati pe cei ce fac ceva în viatà.
  Làsati-o în pace sà -si facà treaba . Nu o mai jigniti cu lucruri care sânt imaginare . Jurnalisti ….
  Este o persoanà care se luptà cu viata , cu coruptia si care are nevoie de liniste si respect .
  În mentalitatea româneascà , nu stiti decât sà jigniti oamenii si sà càutati nodul în papurà!
  Dragii mei , în viatà mai aduci si complimente unei persoane , nu totdeauna jigniri .
  De ce nu mergeti la d-na Laura Codruta Kovesi , la EA în birou si sà faceti un reportaj pozitiv , de ce sânteti negativi din start . Este o chestiune de mentalitate !

  • Adrian Pitca

   CORNEL BRUMA, „ochelarii de cal” au fost inventați pentru a putea manipula mai ușor calul, oferindu-i acestuia doar o perspectivă unidirecțională. Așadar, neavînd posibilitatea unei perspective cît mai cuprinzătoare, calul nu vede decît ceea ce trebuie să vadă. Cam așa vezi și d-ta „onorabilitatea” primei românce care ocupă un post important la Bruxelles, nedorind să vezi și faptul că persona despre care discutăm a fost impusâ în postul respectiv pentru că, practic, nici măcar nu îndeplinea condițiile profesionale cerute…

   • glont petre

    Mare dreptate aveti,atitea dosare facute la comanda ,oamenii de elita ai lui K,dau acum cu subsemnatul,oare o sa se ajunga si la ea?dosarul fratelui,se mai stie ceva de el?

   • Cornel Bruma

    Bunà ziua d-lui Adrian Pitca , và multumesc pentru complimentul : <> . Nu mà supàr deoarece am simtul umorului , iar domnia voastrà nu mà cunoasteti. Eu , personal n-am nimic de analizat , a fost o opinie neutralà . De obicei sânt NEUTRU si spun lucrurilor pe fatà -direct . Asta deranjeazà ! Cum , a fost si reactia domniei voastre !
    În democratie , avem dreptul la exprimare , si spunem ce credem ! Cu stimà : cornell.

    • Adrian Pitca

     Bună ziua, d-le Cornel Brumă! Haideți că încep să vă cunosc oleacă și, pentru că ziceți că aveți simțul umorului, cred că doar „la oha” (la misto, adică) ai afirmat că L. C. K. ar fi o persoană onorabilă. Doar că, la mesajul d-tale, ai uitat să atașezi și zîmbăricii (emoticoanele) de rigoare, ceea ce a indus în eroare și pe alți comentatori… Fără emoticoane, mesajul d-tale nu este deloc (dar deloc-deloc) „neutral” și cu atît mai puțin „NEUTRU”. Oricum, eu, dacă aș avea cam același simț al umorului precum cel arătat de d-ta în primul mesaj, mai că ți-aș dori să ai parte de o chemare la DNA și o „analiză competentă” din partea instituției (eventual la „unitatea de elită” de la Ploiești), așa, ca pe vremea cînd era condusă de L. C. K. Evident, într-o astfel de situație, am convingerea că, la fel ca „de obicei”, veți spune lucrurilor „pe fată”, conform dreptului democratic la exprimare. Abia aștept să aflu că „oamenii de la MINOLTA” (pardon, DNA) nu vor fi deloc deranjați de atitudinea deschisă și pozitivă a d-tale, vor aprecia corespunzător mentalitatea d-tale și vor reacționa așa cum îți dorești d-ta. La fel de evident, d-ta nu vei lua în seamă „sistemul în care lucra L.C.K.” și nici faptul că (după o astfel de experiență) viața îți va fi cam compromisă. Asemenea, vei dejuca cu brio toate eventualele înscenări și, într-un final, te vei descurca destul de onorabil… După aceea (după vizita la DNA, adică), la fel ca și L.C.K., și d-ta vei continua să te lupți cu viața, nimeni nu îți va mai căuta „nod în papură” și, din partea tuturor, vei avea parte doar de liniște și respect… După care, desigur, toți jurnaliștii se vor înghesui la d-ta în birou pentru a face reportaje pozitive… „La oha”, desigur… Cu aceiași stimă, (A)adrian. (făra doi de „n” la final).

    • Romulus

     O mica atentie. Spune ca nu a lucrat serviciul secret la dosare. Ca tot sunteti asa de perspectiva…., de unde primea toate informatiile????

     O zi buna.

  • Daniela Ilinca

   Nod în papură???Are ditai buboaiele pe conștiința. Sluga perfectă căreia intre timp i-a crescut și nasul.

  • TITUS

   E o psihopată, revanșardă și frustrată, invidioasă și pe iarba care crește sau mielul care suge la oaie.
   Eu o înleleg (tioul de i Ego!) și o compătimesc. Europenii de la Resurse umane a constatat desigur, două trăsături în ADNul său sedimentate în subconștieint : satisfacția de a face rău altuia și capabilitatea de a executa ordinele pe această temă (corupția) dar și pentru a nega, de a minți, de a face rău altora.
   Știind că Răutatea este o infirmitate (vz. Nitzsche) iar tratamentul bolii este răzbunarea, a selectat-o pentru ai satisface orgoliul și a elimina adversarii lor, politici, financiari, etc.

  • Bădărău Ion

   Trebuie sa traiesti într-o lume paralelă pentru a emite asemenea judecăți de „valoare”.Aceasta „doamna” cu gașca ei otrăvită a distrus destine prin denaturarea adevarului și inventând fapte.Locul ei este in haznaua istoriei nu la U.E

  • Dan

   52 % achitați , pai nu rezulta mai humanoid ca 52 % din dosare au fost oameni care au suferit din cauza cucuvelei!?
   La început de mandat erau 13% achitări și la terminarea acestuia 52%??
   Adaug ca la ochelarii de cal al celui ce a comentat pot sa adaug ca erau și de…. sudura , adică nu ai văzut nimic!

 • Kwiatkowski

  D-le Cornel Brumă :dvs o apreciați pe această infractoare ?Văd că sunteți surd și orb la suferințelor celor care au fost nenorociți de DNA-ul la care infractoarea K era mare șefă.Dacă a plagiat teza de doctorat de ce față de aceasta nu s-a luat nici o măsură ? De ce dosarele penale ale sale stau în nelucrare de atâta timp ? De ce ascunde legăturile pe care le-a avut cu serviciile secrete ? De ce nu o întreabă nimeni ce dracu a făcut cu dosarul fratelui său ? Cum dracu de un procuror este recompensat de țări străine ? Unde ați mai văzut dvs asta ?Așa procurori doriți dvs ? Cu alte cuvinte toate carierele, destinele și familiile distruse de această infractoare,au fost corecte nu ? Vedeți că roata se învârte și nu v-ași dori ca și dvs să aveți parte de asemenea procurori.

 • Toca Ghiță

  Dl Bruma dar faptul că DNA-ul condus de kovesi are 52%, achitări, după mine e incompetență și se datorează în special, protocoalelor ilegale cu SRI, pt că probele obținute în baza lor au fost nule in fața instanței, deci pe lângă incompetența e și mincinoasă, pt că în interviu a zis că protocoalele au respectat legea, cu părere de rău dar ar trebui să-ți dai jos ochelarii de cal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *