sâmbătă, noiembrie 28

Acuzații: „Romanii nu mai pot fi cobaii lui Iohannis si ai Guvernului său”

Vicepresedintele PSD Gabriel Zetea, lider al PSD Maramures, il acuza pe Klaus Iohannis ca nu doreste sa renunte la organizarea alegerilor parlamentare, in pofida faptului ca Romania a ajuns sa aiba 8000 de cazuri de Covid pe zi si sute de morti zilnic. Asta desi acelasi Iohannis i-a inchis pe romani in case in primavara anului, atunci cand se inregistrau doar cateva sute de infectari pe zi.

Inflexibilitatea lui Iohannis – sustine Gabriel Zetea intr-un comunicat de presa de marti, 3 noiembrie 2020 – are legatura cu dorinta acestuia de a acapara intreaga putere. Iar odata acaparata puterea sa puna in aplicare impreuna cu Guvernul PNL planul de austeritate gandit pentru romani.

loading...

In acelasi timp, Gabriel Zetea ii solicita lui Iohannis sa declanseze un program de testare masiva a romanilor, pe modelul Slovaciei. Iata comunicatul PSD Maramures:

„Romania trebuie sa inceapa testarea masiva a populatiei, pe modelul Slovaciei. Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, candidatul social-democratilor maramureseni pentru Camera Deputatilor a declarat ca Romania trebuie sa inceapa testarea masiva a populatiei, pe modelul Slovaciei. ’Aproape 8.000 de cazuri noi de coronavirus in numai 24 de ore, peste 100 de morti si aproape 1000 de pacienti la ATI reprezinta este o reala. Pentru a evita inchiderea totala a tarii este imperios necesar sa crestem capacitatea de testare a populatiei prin folosirea testelor rapide, omologate, care dau rezultate in maxim 30 de minute’, a precizat liderul PSD Maramures, Gabriel Zetea.

loading...

Potrivit reprezentantului PSD Maramures, Iohannis si Orban continua sa ignore romanii, acestia refuzand sa accepte variantele care pot rezolva problema pandemiei in Romania. Singurul lor interes este sa acapareze tot mai multa putere, pentru a atrage si mai multi bani in buzunarele proprii. ’Slovacia a reusit, intr-un singur weekend, sa testeze gratuit doua treimi din populatia tarii, cu ajutorul armatei. Si in Romania se poate! Iohannis trebuie sa redevina presedintele tuturor romanilor, nu doar seful PNL si, impreuna cu Guvernul Orban, sa investeasca in testarea masiva a romanilor’, a declarat candidatul PSD Maramures pentru Parlamentul Romaniei, Gabriel Zetea.

Testarea a fost gratuita si voluntara in Slovacia, fiind amenajate peste 5.000 de centre de testare si fiind implicati peste 40.000 de medici, dar si echipe de sprijin formate din soldati, politie, muncitori administrativi si voluntari. In numai doua zile s-au testat aproximativ 3 milioane de persoane si actiunea continua. Cei care au fost depistati pozitiv au fost izolati impreuna cu familiile, iar cei care au refuzat testarea au interdictie de a merge la munca, fiind obligati sa intre in carantina.

’Romanii nu mai pot fi cobaii lui Iohannis si ai Guvernului sau. Ne-au inchis in case la 300 de cazuri pe zi, dar nu fac nimic pentru a evita raspandirea bolii, la 8.000 de cazuri pe zi. Repeta neincetat placa alegerilor pentru a-si implementa, cat mai curand, planul de austeritate pe care l-au gandit pentru romani: nu vor mari pensiile, nu au dublat alocatiile, reinchid sectorul HoReCa dar nu vin cu nicio solutie pentru marea masa a romanilor. Iohannis si Orban sunt de acord ca virusul nu se ia din scoli, dar nu fac nimic pentru a le redeschide pentru elevi. Daca la slovaci s-a putut, se poate si in Romania! Respectati sfatul pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii l-a dat inca de la inceputul pandemiei si: testati, testati, testati. Nu va mai bateti joc de romani si de Romania!’, a conchis, in mesajul sau, Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures si candidatul formatiunii social-democrate pentru Camera Deputatilor la alegerile din 6 decembrie”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *