marți, decembrie 1

Alegeri USA. Mircea Badea: A câștigat!

Alegerile prezidențiale din SUA se apropie de final, secțiile de votare s-au închis după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul. Donald Trump este pe cale să câștige alegerile.

Procesul de vot pentru alegerea celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii a ajuns la final.

loading...

Americanii au avut de ales între preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, care aspiră la al doilea mandat, şi candidatul Partidului Democrat, Joe Biden. După închiderea urnelor, anunţarea câştigătorului ar putea dura zile. La acest scrutin, peste 100 de milioane de americani au votat anticipat din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce înseamnă că o întârziere în numărarea tuturor voturilor este foarte probabilă.

Mircea Badea a făcut un scurt comentariu despre rezultatul alegerilor.

loading...

”Gata! Terminati cu tampeniile! Trump a castigat! Si eu!!!! SUA si Marea Britanie se duc pe drumul lor. Europa ramane marxista”, a scris Mircea Badea pe Facebook în urmă cu două ore.

În contexul în care se vorbeste tot mai mult de castigarea alegerilor de către Donal Trump, protestatarii stângii radicale, Antifa, au ieșit pe străzi în marile orașe din SUA.

Potrivit News2Share, protestatarii încep să se adune pe străzile din Washington DC.

Pe imagini se pot observa manifestanții stângii radicale, Antifa, care mărșăluiesc cu steagul roșu-negru, dar și cu mesaje și scandări specifice organizației pe care o reprezintă.

De asemenea, sute de manifestanţi s-au adunat lângă Casa Albă în Black Lives Matter Plaza. Autoritățile americane se pregătesc de un posibl război civil și au baricadat zonele importante din oraș înainte de noaptea alegerilor.

În jurul Casei Albe a fost ridicat un gard care să blocheze accesul. Peste 250 de soldaţi ai Gărzii Naţionale sunt detaşaţi şi vor interveni în cazul în care protestele vor degenera.

Mai mult, Departamentul de Poliţie din Los Angeles a realizat o „alertă tactică la nivel de oraş” pentru a interveni de urgență în caz de „orice incidente ca urmare a activităţilor din ziua alegerilor”.

Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) nu se lasă mai prejos și s-a pregătit temeinic pentru o posibilă creştere a protestelor, conform NBC News.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *