vineri, octombrie 30

Așa rezolvă Orban problema cu ATI: Nu mai internati pe oricine

Autoritățile sanitare au raportat constant în ultimele zile un număr de aproximativ 600 de cazuri de COVID la Terapie Intensivă și mai multe județe au anunțat că nu mai au paturi libere la ATI. Premierul Orban a găsit sotutia ca sa nu mai fie asa multi bolnavi la ATI. Nu îi mai internează acolo. Concret, el a cerut, în context, în ședința de guvern de joi, ca doar cazurile care necesită acest tip de îngrijire să ocupe paturile ATI. De parcă până acum, la ATI se mergea ca în vacanță.

„Instituționalizați mai clar ce am discutat înainte. Nu trebuie să intre oricine la ATI. Există această tendință de a interna la ATI bolnavi care nu necesită terapie intensivă. Și atunci, există situația saloanelor intermediare, în care situația de sănătate este monitorizată mai atent, fără a fi nevoie de internare la terapie intensivă”, a spus premierul.

loading...

În aceeași sedință de guvern, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că „s-a găsit soluția de finanțare” pentru suplimentarea cu 2000 a posturilor la Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București și la Serviciile Județene de Ambulanță.

Direcțiile de Sănătate Publică și-au creat un trist renume în criza pandemică, presa relatând numeroase situații în care în aceste instituții nu răspundea nimeni, cu orele, la apelurile telefonice prin care cetățenii doreasu să sesizeze cazuri de coronavirus.

loading...

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *