duminică, noiembrie 1

Avocatii Mocanu, Cerva și Chitic, reacții după primele REZULTATE

Nicuşor Dan este noul primar general al Capitalei. La alegerile locale din acest an au drept de vot 18.270.004 români cu domiciliul sau reședința în țară. Pentru ei au fost înfiinţate 18.755 de secții de votare din întreaga țară.

Rezultat Primăria Capitalei:

loading...

Nicuşor Dan: 47,2%

Gabriela Firea: 39%

loading...

Traian Băsescu: 8,6%

Primăria Sectorului 1:

Clotilde Armand (USR): 47%
Dan Tudorache (PSD): 37,7%

Primăria Sectorului 2:

Radu Mihaiu (USR): 42%
Dan Cristian Popescu (PSD): 31%

Primăria Sectorului 3:

Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020): 39%
Adrian Moraru (PNL): 34%

Primăria Sectorului 4:

Daniel Băluţă (PSD): 55%
Simona Spătaru (USR): 37%

Primăria Sectorului 5:

Cristian Băcanu (PNL): 27,3%
Cristian Popescu Piedone (PPU-SL): 27,3%

Primăria Sectorului 6:

Ciprian Ciucu (PNL) -48,2%
Gabriel Mutu (PSD) – 35,2%

Avocatii Cosmina Cerva, Dan Chitic și Ingrid Mocanu au avut câteva afirmatii la cald.

”De azi am intrat in dictatura progresistă! Faptul că nu am avut o opțiune conservatoare e cauza votului de azi! Dumnezeu să ne apere!”, a scris avocatul Dan Chitic.

”Ce grea este viața. Nicușor aduce răzbunarea lui Dragnea! Abia acum PSD poate incepe reformarea și curățarea de securiști. Aia care halesc vrajeli pe pâine sa de abțină de la comentarii”, a scris avocata Cosmina Cerva.

”Dacă Ciolacu vota în București, sigur vota Nicușor. Mare om politic, mare panglicar! ”, a scris avocata Ingrid Mocanu.

La scurt timp după anunțarea rezultatelor exit poll pentru București, Gabriela Firea a transmis într-un mesaj pe Facebook faptul că aceste date nu sunt oficiale și că ”adevăratele rezultate” trebuie urmărite luni dimineață.

”Tradițional și din experiențele anterioare, dimineață sau spre dimineață vom ști exact care este rezultatul real al alegerilor, cel puțin așa s-a întâmplat în București acum 4 ani de zile. Pe la 4, 5 dimineața erau numărate cam 80 % din voturi, iar spre dimineață, 8-9, deja rezultatul real putea fi anunțat oficial. Prin urmare, orice cifre care se anunță în această seară, rezultate ale unor sondaje sau exit-poll-uri nu au cum să fie până la urmă cele oficiale.” – a spus Firea.

Începe rîzboiul USR – PNL

Liderul USR-PLUS, Dan Barna, și-a felicitat colegii pentru victoria obținută la alegerile locale. Acesta l-a felicitat pe Nicușor Dan și nu a pomenit nici măcat în treacă PNL. La ora actuală, USR se pozitioneaza ca forta politica rivala PNL.

„Rezultatele din această seară arată că în România începe revoluția bunei guvernări. Arată că USR-PLUS își respectă angajamentul față de români și că suntem o alternativă la partidele politice. Forța care luptă cu pesedismul e USR-PLUS. Îi felicit pe toți din USR – PLUS pentru rezultatele foarte bune. Nicușor Dan a reușit să o înlăture pe Gabriela Firea ”, a declarat liderul USR-PLUS, Dan Barna. De cealaltă parte, președintele PNL Ludovic Orban exultă după scorul obținut de partidul său la alegerile locale și consideră că liberalii au avut parte de victorie.

„Pentru noi este un rezultat istoric. După 30 de ani, PNL înregistrează o victorie clară în alegerile locale și pentru prima oară PNL bate PSD fără drept de apel. Suntem la a treia victorie în alegeri. Am câștigat europarlamentarele, am câștigat prezidențialele, azi reușim câștigarea alegerilor locale. Aceste victorii nu ne determină să ne bucurăm în mod excesiv. Oamenii ne-au votat pentru programele de dezvoltare cu care ne-am prezentat, pentru calitatea candidaților și ca să îmbunătățim viața în fiecare comunitate locală. Ca premier, garantez susținerea pentru toate programele serioase care duc la creșterea calității vieții”, a spus Ludovic Orban.

Cât despre victoria lui Nicușor Dan, premierul a declarat: „Mă bucur enorm că am eliberat Bucureștiul. Este o victorie pe care foarte puțini o așteptau. Este o victorie clară care nu lasă loc de comentarii. Bucureștenii și-au dorit o schimbare, și-au dorit să elibereze Bucureștiul de caracatița PSD, care a sufocat Capitala. Victoria lui Nicusor Dan este rezultatul efortului depus de Nicușor Dan vreme de cel puțin 12 ani, a unei dedicări față de public și a unui program prezentat în mod onest. Victoria din București este și rezultatul faptului că noi ca PNL, deși avem valori în partid am preferat să ne unim și să sprijinim un candidat”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *