sâmbătă, octombrie 24

Badea a aflat cifrele: E DEZASTRU ce se va anunța la ora 13.00!

Mircea Badea a postat un mesaj pe o rețea socială în care a anunțat că, la ora 13,00, se va anunța un DEZASTRU în ceea ce privește numărul persoanelor infectate.

”Știu ce se va anunța la ora 13.00: DEZASTRU! E clar efectul petrecerilor din iulie de la mare. Cred că acum vor închide și observatorul astronomic. Cu această măsură sigur se va inversa trendul”, scrie Mircea Badea pe Facebook.

loading...

Cazurile noi de COVID cresc zilnic şi rar sunt sub pragul de 3.000, iar unele dintre spitale sunt deja pline de bolnavi, iar medicii aproape epuizaţi.

loading...

O situaţie asemănătoare este şi la Constanţa, la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, unde unitatea funcţionează peste capacitatea sa maximă, potrivit cugetliber.

Astfel, după ce toate cele 120 de paturi din unitatea medicală au fost ocupate de bolnavi, conducerea a luat decizia de a suplimenta locurile cu încă şase. Nici medicamentele pentru tratarea COVID-19 nu lipsesc. În special, Remdesivir, cel pe care multe spitale vor să-l aibă.

„Am înţeles că vom primi. Până acum am avut Remdesivir, mai cu ţârâita, mai greu, dar a fost. Oricum, nu toată lumea trebuie să ia Remdesivir, ci numai bolnavii în stare gravă”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, dr. Stela Halichidis.

Totuşi, nici acest medicament nu face minuni, mai ales că nu se poate administra tuturor celor care s-au infectat cu coronavirus, ci numai în anumite stadii ale bolii, explică medicii.

„Mor oameni în fiecare zi. Sunt cazuri grave, Reanimarea este plină, cum de altfel este în toată ţara. Este cea mai proastă perioadă de până acum şi s-ar putea să fie şi mai rău de acum înainte, la modul în care se extinde pandemia”, a completat ea.

De la debutul pandemiei de coronavirus şi până acum, în Constanța au fost confirmate 3.818 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 90 au murit.

În contextul actual, în care spitalele se aglomerează şi locurile încep să nu mai fie disponibile, medicii trag un nou semnal de alarmă la populaţie să fie foarte prudenţă, să poarte mască în spaţiile închise, să evite aglomeraţiile şi să păstreze distanţa, dar să se şi spele riguros pe mâini.

Calea de pătrundere a virusului Sars CoV-2 în corp sunt ochii, nasul şi gura. De aceea, dacă tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă nasul şi gura.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *