sâmbătă, noiembrie 28

Bătaie de joc la adresa lui Orban după afirmația STUPIDĂ

O declarație a premierului Ludovic Orban a devenit rapid subiect de glumă pe rețelele de socializare. Una dintre cele mai cunoscute secvențe din filmul „Liceenii” a fost adaptată perioadei de pandemie, potrivit dcnews.ro. Imaginea a ajuns în mediul online, iar oamenii au reacționat rapid și au început să o distribuie în număr mare.

„Te-aș săruta, Mihai, dar a zis Orban că ești răspândac”, îi spune Dana (Oana Sârbu) lui Mihai (Ștefan Bănică Jr)

loading...

Totul vine după o declarație a premierului Ludovic Orban, care a spus că tinerii sunt „răspândaci de virus”.

loading...

Premierul Ludovic Orban a făcut o afirmație isioata cu privire la o categorie de persoane care ar răspândi virusul SARS-CoV-2.

Premierul Ludovic Orban a afirmat duminică seară că adolescenţii sunt „răspândaci” de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi de părinţi, bunici sau profesori, scrie Agerpres.

„La şcoală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri. Când nu sunt sub supravegherea părinţilor, bunicilor sau a profesorilor. Şi, slavă Domnului, sunt destule ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc… Adolescenţii, nu numai la noi, în foarte multe ţări din Europa- astea sunt analize făcute- adolescenţii sunt… cum să zic… sunt ‘răspândaci’ de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Şi nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare”, a spus Orban la B1 TV.

Întrebat despre interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23,00 – 05,00, prim-ministrul a spus că s-a urmărit evitarea aşa-ziselor „petreceri” de pe timpul nopţii.

„Aceste restricţii nu le-am introdus numai noi. Noi chiar am aşteptat o perioadă să vedem în alte ţări dacă dau efecte. Şi se pare că dau efecte, pentru că, pe timpul nopţii, foarte mulţi tineri, adolescenţi şi nu numai, petrec. (…) Se făceau (petrecerile de noapte- n.r) în toate locurile posibile. Eu n-am fost convins de la început de utilitatea acestor restricţii. Până într-o seară, când m-am întors pe la 12 noaptea acasă, în Dobroeşti, (…) şi în două locuri am văzut grupuri de adolescenţi care pe stradă stăteau. Nu era nici măcar în parc sau… pur şi simplu stăteau pe stradă împreună, beau o bere… Fără mască, fără nimic. Acolo, cum erau aşa grupaţi, dacă era unul singur dintre ei bolnav, cu siguranţă îi îmbolnăvea pe jumate din ceilalţi. Ei se duceau acasă şi-şi îmbolnăveau părinţii, bunicii. E un factor de risc major”, a explicat Orban.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *