marți, octombrie 20

BES1, prima reacţie OFICIALĂ după imaginile bombă cu sacii scoşi din sală

Biroul Electoral Sector 1 a reacţionat, după imaginile cu sacii plini de buletine de vot, scoşi din încăperea în care se aflau.

„Având în vedere informaţiile şi imaginile din spaţiul public prin care se induce ideea că membrii BES1 ar fi facilitat sustragerea unor saci cu voturi din spaţiul securizat, întreaga prezentare în spaţiul public fiind deturnată în scopul inducerii în eroare a publicului, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

loading...

– cu titlu preliminar, facem precizarea că toţi membri BES1 şi-au desfăşurat activitatea continuu, din 27.09.2020 până la data de 29.09.2020, în jurul orei 3:00 dimineaţa. Activitatea s-a reluat pe 29.09, în jurul orei 9:30.

În perioada în care BES1 a fost închis, acesta a fost păzit de o persoană din cadrul jandarmeriei. Pentru a evita orice suspiciune, cu jandarmul a stat atât membrul BES1 din partea PSD, dar şi doi candidaţi din cadrul USR. Accesul se face doar la cererea preşedintelui sau a locţiitorului BES1, jandarmul întocmind de fiecare dată un proces verbal de predare-primire a încăperii.”, arată BES1 într-un comunicat.

loading...

„În imaginile prezentate publicului, filmate în noaptea de 28.09.2020 apare preşedintele biroului, împreună cu preşedintele secţiei de votare. Au intrat pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor. Alături de ei se află reprezentanţi ai USR PLUS care, în conformitate cu dispoziţiile legii, au solicitat să participe la această procedură”, a mai transmis BES1

”Șoferul lui Dan Tudorache” este cel mai controversat personaj după alegerile de la Sectorul 1. Fără nume și chip, el pare că se face ”vinovat” de ridicarea sacilor din filmarea apărută în spațiul public, conform lui Dan Barna, care afirmă că de fapt, nu se face vinovat de nimic bărbatul care ridică sacii. Cu aprox. o oră înainte, Daniel Tudorache a spus clar că bărbatul nu este șoferul său, punctând că în respectiva încăpere erau doar trei membri USR plus procurorul și un reprezentant tehnic.

Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului, a afirmat, la intrarea în sediul PSD, că în imaginile cu sacii de voturi erau ”trei membri USR, plus procurorul, am înţeles, şi un reprezentant tehnic al Biroului electoral de sector. De ce au intrat? Pentru ce au intrat? De ce au scos acel sac din acea încăpere care era monitorizată? Era singura încăpere monitorizată din Biroul electoral de sector. Deci, dacă au scos acel sac şi l-au reintrodus după nu ştiu cât timp, vă daţi seama… Azi dimineaţă, la 8:00, mi-au ridicat hardul prin ordonanţa procurorului. Deci, la ora 8:00 dimineaţa, hardul de la toată clădirea a fost ridicat. Organele competente trebuie să facă lumină în acest caz”. El a mai precizat că șoferul său ”nu a intrat niciodată în Biroul electoral de sector”, aşa cum a acuză Clotilde Armand.

La aproximativ o oră după aceste declarații, Dan Barna a șocat, într-o declarație de presă, declarând că ”scăparea de PSD și de această mizerie ordinară pe care primarul Tudorache a implementat-o în Sectorul 1 e o chestiune de viață și de moarte pentru ceea ce înseamnă democrația”. El susține că imaginile sunt ”din seara zilei de luni”, când ”BES1 era în plină activitate”. Totodată, președintele USR spune că ușa pe care au fost scoși sacii ”dă exact în BES1, în spațiul unde lucrau reprezentanții partidelor” și că ”nimeni nu a furat vreun sac”. El susține că ”USR ar fi furat sacii” este o minciună și acuză, în continuare, deși Dan Tudorache a spus că acela nu este șoferul lui, că ”domnul care ia sacii și ieșe cu ei pe ușă este șoferul lui Tudorache, personal tehnic al Biroului Electoral, el este în viața de zi cu zi angajat al Primăriei Sectorului 1 și a ieșit cu sacii în mână la dispoziția președintelui de secție”.

O anchetă cu privire la manevrarea sacilor cu voturi, așa cum arată imaginile, a fost deschisă.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *