vineri, octombrie 30

Birchall e DISPERATĂ și dă din colț în colț. Totul a ieșit la IVEALĂ

O hotărâre judecătorească dată în premieră la nivel internațional dispune aducerea lui Radu Mazăre înapoi în Madagascar din închisoarea din România. Legea privind cooperarea internațională în materie penală a fost încălcată. Justiția din Madagascar a stabilit că Radu Mazăre a fost extrădat ilegal și că trebuie readus în țară! Astfel, tribunalul Antananarivo din Madagascar a decis definitiv că Mazăre a fost răpit din închisoarea malgașă pentru a fi dat pe mâna sistemului judiciar din România:

”A existat un viciu de procedură ce anulează procesul de extrădare… Să se repună părțile în situația anterioară extrădării, chiar dacă Mazăre va fi trimis pe teritoriul Republicii Madagascar”, se arată în decizia justiției din insula africană. În consecință, tribunalul Antananarivo din Madagascar a decis definitiv ca predarea fostului edil al Constanței, Radu Mazăre, către Statul român, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România, s-a făcut cu încălcarea legilor și tratatelor internaționale.

loading...

Printr-o hotărâre dată în premieră la nivel internațional, tribunalul Antananarivo a dispus repunerea în stiuația anterioară, respectiv aducerea lui Radu Mazăre înapoi în Madagascar din închisoarea din România. Iar hotărârea tribunalului din Antananarivo a fost pronunțată în 9 octombrie 2020, fiind executorie odată cu comunicarea oficiala a actelor către autoritățile române, informează Lumea Justiției. Ana Birchall, care ocupa postul de ministru al Justitiei in momentul in care Mazare a fost extradat, a dat din colț în colț pe pagina de Facebook.

Atat eu, cat si Ministerul Justitiei, am respectat cu strictete dispozitiile legale in ceea ce priveste procedura de extradare, din perspectiva Romaniei, a domnului Radu Mazare. Va asigur ca atat eu cat si colegele si colegii din Ministerul Justitiei ne-am indeplinit in integralitate atributiile legale.

loading...

In acest sens, Ministerul Justitiei, ca autoritate competenta potrivit Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, a solicitat extradarea, a formulat si transmis cererea si documentele in sustinerea acesteia, potrivit legii. Din perspectiva Romaniei, procedura de extradare a domnului Radu Mazare a fost efectuata cu stricta respectare a legii romane si a instrumentelor internationale aplicabile”, a scris Birchall pe Facebook.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *