vineri, octombrie 30

”Bocitoarea” de la Cotroceni anunță Apocalipsa dacă se măresc pensiile. Până unde a ajuns

Preşedintele Klaus Iohannis devine prima bocitoare a României. El atrage atenţia asupra unor scenarii de groază pentru România, după ce Parlamentul a votat creşterea pensiilor cu 40 la sută. Preşedintele a spus că Uniunea Europeană ar putea lăsa România fără o sumă importantă de bani. Dovezi in acest sens? Nici vorba. Pentru un propagandista nu sunt necesare si dovezile.

„Din păcate, există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus franc. Dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. De asemenea, agenţiile de rating cu siguranţă vor schimba ratingul de ţară în mult mai rău, în condiţiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate. Este un scenariu pe care l-aş numi de groază”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

loading...

Parlamentul a votat marți majorarea pensiilor cu 40%, amendament susținut de PSD la legea rectificării bugetare. De asemenea, potrivit modificărilor făcute în comisiile de specialitate și adoptate de plen, ar trebui majorate și salariile profesorilor din acest an, iar autoritățile locale ar urma să primească mai mulți bani.

PNL a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională legea. Rectificarea bugetară a fost adoptată de plenul reunit al Parlamentului în forma dorită de PSD. Au fost 242 de voturi pentru, modificările fiind susținute de PSD, ALDE, Pro România și UDMR. Klaus Iohannis lasă de înțeles că nu va respecta legea, indiferent de situație.

loading...

”Este de dorit să crească pensiile, salariile profesorilor, sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, și deja primii pași s-au făcut, pensiile au crescut cu 14%. Chiar dacă ne dorim mai mult, suntem în pandemie, în criză economică și bugetul e deja sub presiuni uriașe. Ceea ce ieri a votat o majoritate condusă de un PSD total iresponsabil ar împovăra bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB, ar trebui să luăm bani din altă parte, ori de peste tot deja banii au fost reduși la minim”, a spus Klaus Iohannis, miercuri seara, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD, miercuri, la Palatul Cotroceni, în mesajul de îndemn la vot pentru alegerile locale de duminică.

„Ma bucur sa constat ca in ciuda conditiilor mai dificile, campania electorala a fost activa. Am remarcat proiecte electorale bune si salut efortul candidatilor. Am vazut si cum unii competitori recurg la obisnuitele lor tactici retrograde. Sunt politicieni care inca mai cred ca oamenii pot fi mintiti in timp ce bugetele locale sunt risipite si comunitatile stagneaza in subdezoltare. Aceiasi politicieni se folosesc, inca, de majoritatea din Parlament pentru a promova tot felul de legi electoraliste si populiste stiind foarte bine ca sunt inaplicabile in aceasta criza majora in care bugetul de stat e pus deja sub mare presiune.

Iresponsabilitatea PSD risca sa arunce Romania intr-o criza prelungita si sa oblige generatii intregi sa plateasca. Acest mod cinic de a face politica e de domeniul trecutului. Romania trebuie sa progreseze, iar votul trebuie sa impuna o directie noua, progresiva. Avem multe modele de administratii locale de succes, dupa cum exemple in care administratiile locale au esuat lamentabil. Va incurajez dragi romani mergeti la vot in numar cat mai mare si alegeti-i pe cai care pot face ceva pentru dezvoltarea orasului”, a declarat Klaus Iohannis.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *