luni, octombrie 26

CHIRIEAC, despre amânarea alegerilor PARLAMENTARE

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an. Analistul Bogdan Chirieac a comentat subiectul, potrivit dcnews.ro.

„Eu cred că onorabilii din Parlament ar trebui să evalueze impactul epidemiologic al alegerilor locale. Au fost situații precum cazul meu. Nu m-am dus la vot din cauza epidemiei de coronavirus din România. Poate că o idee bună ar fi ca alegerile parlamentare să fie amânate. Constituția permite acest lucru – fără niciun fel de problemă – cu trei luni. Și, atunci, avem alegeri în martie, nu în plină iarnă. Măcar la începutul primăverii, când nu se va mai suprapune gripa sezonieră cu coronavirusul”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, marți după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

loading...

„Dânșii trebuie să evalueze în favoarea poporului pe care îl reprezintă: faci alegeri pe 6 decembrie sau le amâni? Nu se întâmplă absolut nimic grav până în martie”, a subliniat Bogdan Chirieac.

Coronavirus România, bilanț 29 septembrie. Pe teritoriul României au fost confirmate 125.414 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Luni au fost confirmate 1.271 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, din numai 6.162 de teste, conform Grupului de Comunicare Strategică. Bilanțul de duminică privind numărul de infectări în 24 de ore a indicat 1.438 de cazuri noi de persoane infectate și un număr de 31 de decese.

loading...

Marți au fost anunțate 1.470 de cazuri noi și 44 de decese. Bilanțul orei 13:00 – 1.470 de cazuri noi și 44 de decese. Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 125.414 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 100.636 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 512 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Decese. Până astăzi, 4.792 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *