sâmbătă, octombrie 31

Clotilde Armand, RĂZBOI cu Dc News. Nicușor Dan, RĂZBOI cu A3 și România TV

Obișnuiți ca presa cumpărată cu bani de la Guvern să-i pupe în fund mereu, Clotilde Armand și Nicușor Dan par deranjați de televiziunile care au jurnaliști ce mai pun și întrebări. Clotilde Armand a anuntat, vineri, ca ca refuza sa onoreze toate invitatiile lansate de site-ul lui Chirieac, DC News, pentru dezbateri sau interviuri. Ea invoca relatiile de afaceri intre trustul DC News si primariile PSD din Bucuresti. DC News a acuzat-o pe Armand ca lanseaza fake news, dupa ce aceasta a vornit acum doua saptamani despre contractele lui Chirieac.

„Ca fosta directoare a unei companii care isi obtinea majoritatea cifrei de afaceri din contracte cu statul, cum este firma care a dat consultanta in facerea Bechtel, doamna Armand e normal sa fie atenta la banii publici. Sigur, cand ai in spate statul francez si faci uz de prestigiul acestuia, cum singura declara, banii se castiga altfel. Dar asta nu ii da dreptul unui politician roman sa minta, sa puna in circulatie fake news-uri, cum face doamna Armand cand scrie pe Facebook ca ‘site-ul lui Bogdan Chirieac a primit prin incredintare directa, fara licitatie, doua contracte in valoare de 30.000 E de la primarul pesedist al Sectorului 5. In luna aprilie firma lui Bogdan Chirieac a primit 2.4 milioane lei de la Primaria Sectorului 4 si in luna iulie a mai primit 15.000 E tot de la Sectorul 5’. Totul este fals. Asa ceva nu s-a intamplat”, sustine DC News.

loading...

Nicusor Dan a acuzat vineri Antena 3 si RTV ca au difuzat o informatie falsa la adresa sa legata de faptul ca ar fi fost chemat la DNA. Cele doua posturi au fost catalogate drept „tentacule media”.

„In aceste momente, doua televiziuni de casa ale Gabrielei Firea distribuie un fake news grosolan, parte din campania de dezinformare si manipulare pe care candidatul PSD si tentaculele sale media o desfasoara impotriva mea. Informatia corecta este ca nu am fost chemat la DNA, iar pentru acest fake news voi face sesizare la CNA. Acest gen de a propaga stiri false face parte din ADN-ul PSD si al lui Dragnea de la Capitala.

loading...

Caracatita Firea-Pandele este speriata ca le-am devoalat parte din sistemul clientelar de tip mafiot prin care resursele orasului nostru au fost epuizate in ultimii patru ani. Au de ce sa se teama, pentru ca primul lucru pe care il voi face ca Primar General va fi un audit general care sa scoata la lumina toate hotiile petrecute in mandatul doamnei Firea-Pandele”, a anuntat Nicusor Dan.

Intr-un interviu pentru RFI, Nicusor Dan a explicat din nou ce s-a intamplat in Sectorul 4.

”Este o plangere penala la DNA, am anuntat public ca voi face pentru toate persoanele care au facut acea plangere, plangere penala, la randul meu, pentru denunt calomnios (…). Pe cazul despre care s-a tot vorbit in mod excesiv, spun eu, e o chestiune foarte clara. S-a comis un abuz de catre Primaria Sectorului 4, care a demolat o proprietate, fara sa aiba acest drept, fapt pe care l-a constatat in mod definitiv Curtea de Apel Bucuresti. Acest cetatean abuzat, nu conteaza ce face el, oricine are dreptul la justitie, cu acest cetatean abuzat m-am dus la Avocatul Poporului, care nu a preluat cazul, apoi m-am dus la Primaria Sectorului 4, care a refuzat sa vada ca are dreptate si apoi, prin intermediul Asociatiei Salvati Bucurestiul am facut o cerere de interventie in dosarul in care el cerea oprirea procesului de demolare. Am castigat, dar tot s-a demolat. Deci nu exista o legatura a mea cu acea persoana, pur si simplu, un om abuzat a venit la mine si l-am ajutat si ca deputat si prin intermediul Asociatiei Salvati Bucurestiul. Asta este tot”.

Dan a acuzat mediatizarea excesiva a acestui caz de catre unele trusturi de presa: ”Ce ma deranjeaza pe mine este ca in spatiul public se vorbeste excesiv de aceasta chestiune si sunt intregi trusturi de presa, zeci de jurnalisti care nu vorbesc o secunda de afacerea Parcul Verdi, unde s-a platit de zece ori mai mult, 50 de milioane de euro, fata de cat facea terenul, nu vorbesc de afacerea achizitiei celor 100 de tramvaie, cu 140 de milioane de euro, nu vorbesc de PUZ-urile de Sector, prin care 400 de hectare de spatii verzi devin construibile (…), nu vorbesc de angajarile din Primaria Capitalei, unde vedem zeci de persoane angajate doar pe baza relatiilor personale cu familia Pandele-Firea”.

La remarca jurnalistului ca a dat munitie PSD-ului in plina campanie electorala si ca a fost acuzat de unii comentatori de naivitate politica, Nicusor Dan a afirmat: ”In plan politic, eu sper si sunt optimist ca bucurestenii vor intelege, mai ales cand vor vedea dezlantuita aceasta intreaga masinarie de propaganda, ca am deranjat coruptia care exista la nivelul administratiei publice din Bucuresti. Eu cred ca bucurestenii o sa stie sa faca diferenta intre ce se spune despre mine si toata aceasta masina de coruptie care patroneaza Bucurestiul”.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *