luni, octombrie 26

COVID. Mesajul lui Marius Tucă de pe patul de spital

Îndrăgitul jurnalist Marius Tuca a fost depistat pozitiv cu coronavirus dar situația acestuia nu este una rea. Marius Tucă  urma sa realizeaze joi seara emisiunea Marius Tuca Show, la Aleph News, dar totul a fost amânat din cauza veștii rele.

Jurnalistul se afla internat pentru 24 de ore. Asta înseamnă că vineri seara să fie acasă dacă totul este în regulă. Starea lui de sanatate este buna, nu are febra si nici alte simptome specifice. Examenul CT al plamanilor nu a relevat configuratii anormale. Nivelul saturatiei oxigenului in sange este de 97%, anunta Aleph News.

loading...

„Sper sa trec cat mai bine de aceasta incercare pe care viata mi-a pus-o in fata si sa ma intorc in studio. Imi iubesc profesia, colegii si spectatorii. Daca tot nu am avut concediu anul acesta, covidul mi-a creat aceasta oportunitate. Tineti aproape, dar nu mai aproape de un metru jumatate,” a declarat Marius Tuca, intr-o discutie telefonica cu Adrian Sarbu. In ultima sa emisiune, Tuca l-a avut invitat pe doctorul Adrian Streinu-Cercel, acesta din urma avand pe parcursul intregii emisiuni masca sanitara pe fata.

Potrivit g4media.ro, de pe pagina de facebook a publicației se poate vedea care au fost personalitățile care au fost intervievate, față în față, de Tucă, în ultimele 14 zile. Printre acestea îl amintim chiar pe patronul media Adrian Sârbu, dar și pe regizorul Cristi Puiu (care recent la festivalul TIFF a protestat în cadrul unei proiecții în privința regulilor restrictive impuse de organizatori). Au mai fost intervievați și artista Lidia Buble dar și medicul Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

loading...

Ultimul mesaj postat pe Facebook de Marius Tucă din spital este una dintre frumoasele sale poezii, jurnalistul publicând mai multe volume.

Nu calci pământul

Pluteşti deasupra lui

Îi încalci atracţia

Şi gravitaţia ştiută

Printr-o inspiraţie

Senină şi divină

Cu această eşarfă

Culoarea smaraldului

Înfăşurată vălurit

În jurul gâtului

Şi răsfrântă larg

Pe albul umerilor

Luminând dimprejur

Ascunsele taine

Neştiute, neauzite

De nimeni, de mine

Pierdută în gând

Risipită prin el

Ca o ceaţă cenuşie

Între cer şi ancoră

Inimă albastră

Nestăvilită, necucerită

Nu trebuie să aparţii

Nici să devii

E de-ajuns să fii

Să te viseze

Toate piepturile

În care să baţi

De la distanţă

Toate tăcerile

Care să te audă

Ca pe valurile Mării

Dintr-o scoică

Dintr-un suflet,

Inimă albastră.”

 

Read more: https://ro.sputnik.md/society/20200911/31628684/Marius-Tuca-internat-pentru-Covid-Ultimul-mesaj.html

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *