vineri, octombrie 23

Cristoiu: Ministrul Tătaru îi ceartă pe români că nu și-au văzut de sănătate, că nu s-au dus la …

”Ministrul Nelu Tătaru îi ceartă pe români că nu și-au văzut de sănătate, că nu s-au dus la medic și că, din această cauză, bolile lor s-au agravat. El a adăugat că persoanele care suferă de boli cronice au devenit vulnerabile la infecția cu noul coronavirus din cauză că nu s-au dus la medicii de familie. Declarațiile ministrului Sănătății sunt șocante în condițiile în care accesul în spitale a fost imposibil, acestea fiind închise. Tătaru a făcut aceste declarații la Digi24”, a precizat Ion Cristoiu pe pagina de socializare.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, luni, că pandemia de coronavirus va fi mai gravă în lunile octombrie și noiembrie. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că, în cazul României, „lunile de foc vor fi după cum ni le facem noi”, făcând un apel la respectarea regulilor anti-COVID: purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice. Adică iar se aruncă toată responsabilitatea pe umerii cetățenilor. Dar ce a făcut oare când a văzut ce este la DSP București? Care a fost rezultatul?

loading...

„Suntem în a două faza a primului val sau a doua cocoașă. Suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem în aceste două săptămâni, 10 – 14 zile în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l vedem în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor.

Respectarea regulior ar trebui să ne lase în același platou cu creștere relativ mică de la o zi la alta. Contextul respectării regulilor rămâne cheia de boltă la tot ce va urma. Condițiile în care ducem spre începtuul de octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli și continuarea perioadei de învățământ ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lunii octombrie – noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri. Să nu uităm că va veni sezonul rece, să nu uităm că va veni sezonul gripal, să nu uităm că există comorbidități. Trebuie să avem grijă la toate. Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”, a declarat Nelu Tătaru.

loading...

Europa trebuie să se pregătească pentru creșterea numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în lunile octombrie și noiembrie, a avertizat, luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Va deveni mai greu. În octombrie, noiembrie, va crește mortalitatea”, a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS, potrivit Euronews.

Multe țări din Europa au înăsprit recent restricțiile, în timp ce numărul cazurilor noi de Covid este în creștere, dar cel de decese a rămas stabil.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *