vineri, octombrie 23

Cum ne-a JIGNIT Samuel Fritz, primarul Timisoarei

”Mă întreb sincer ce-ați avut în cap? Ce doriți cu nominalizarea asta? Să vă dea coana Ioropa ca exemplu de multiculturalism? Să vă vină în vizită un nul de pe la Bruxelles care să vă fotografieze pentru a vă pune la gazeta de perete a Uniunii Europene? Oare v-ați gândit când v-ați sacrificat viitorul pentru o fanfaronadă măruntă?  Uitați-vă-n oglindă, dragii mei și realizați în ce rahat ați intrat. Știu, vă veți simți jigniți să vă spună un „mitic” toate astea, dar o fac nu pentru a vă jigni, ci pentru a vă ajuta să vă treziți. Și, nu în ultimul rând, nu vă mai umflați inutil în pene”, a scris analistul Dan Diaoconu într-un mesaj pentru timișoreni.

”Cum ne jignește, la cald, Dominic Samuel Fritz:
Gâdea: Dacă joacă fotbal România cu Germania, cu cine veți ține?
DSF: Cu România. Întotdeauna țin cu cel mai slab!
Dragi timișoreni,
Întotdeauna v-ați considerat cu o stea în frunte, întotdeauna v-ați considerat buricul pământului, întotdeauna ați avut sentimentul că sunteți mai sus. Asta v-a tras în jos mai mereu. Poate ar fi cazul să aflați că Revoluția aia a pornit de la voi strict pentru că KGB-ul a dat greș la Iași, iar o direcție ceva mai competentă a spionajului sovietic v-a ales pe voi. De ce? Pentru că vă știa obsesiile, frustrările și păcatele. Și pentru că au considerat că la voi se poate genera fisura, iar istoria ne arată că au avut dreptate. Că asta nu a însemnat mare lucru putem vedea limpede acum. N-ați făcut cine știe ce, în ciuda umflării voastre în pene. Sunteți ceva mai puțin penibili decât Clujul. Mereu uitați să vă uitați pe cifre înainte de a vă umfla. Salariul vostru mediu e cu doar 40% mai mare decât cel din cea mai amărâtă zonă a țării și doar cu 18% mai mare decât media națională. Asta în condițiile în care indexul general al prețurilor vă joacă feste.

loading...

Hai să vedem câteva exemple. În timp ce salariul mediu din București e cu peste 25% mai mare decât la voi, prețul metrului pătrat de locuință de acolo e doar cu 8.5% mai scump. Tot e bine, întrucât la Cluj, unde salariul mediu e de doar 88% din cel din București, metrul pătrat de imobil e mai scump cu vreo 13%. Dacă ne uităm la prețul apei, bucureștenii plătesc cu 13% mai puțin. Gazele și lumina costă mai puțin în București s.a.m.d. V-ați întrebat de ce se întâmplă așa?

Timișoara e la fel de banală ca orice oraș revenit din comunism. În ciuda peticului de centru care e renovat, orașul vostru e un dezastru urbanistic. S-a construit haotic, absolut arbitrar, iar oricine trece de spoiala înșelătoare constată că orașul cu care vă mândriți e mai prost gestionat decât multe dintre suratele voastre din țară. Puteți să-i faceți pe bucureșteni mitici, puteți să râdeți de ei, dar nu puteți nega realitatea: acolo se trăiește mai ieftin și se încasează bani mai mulți.

loading...

La fel ca și clujenii, vă drogați cu iluzii. Vă aruncați cu capu-n perete fericiți că veți reuși să furați startul. Ultima aberație pe care-ați făcut-o e alegerea unui oarecare Fritz pe post de primar. Ce-ați vrea de la el? Să vă scoată din rahatul în care sunteți? Nu vă simțiți jigniți că vă arăt realitatea. Repet: cifrele vorbesc. Și peste cifrele acestea ar mai fi și niște constatări personale în urma cărora am realizat că zonele voastre „mult prea civilizate” sunt controlate de mafii extrem de articulate care fac legea mai ceva ca-n vestul sălbatic.

Mă întreb sincer ce-ați avut în cap? Ce doriți cu nominalizarea asta? Să vă dea coana Ioropa ca exemplu de multiculturalism? Să vă vină în vizită un nul de pe la Bruxelles care să vă fotografieze pentru a vă pune la gazeta de perete a Uniunii Europene? Oare v-ați gândit când v-ați sacrificat viitorul pentru o fanfaronadă măruntă?  Uitați-vă-n oglindă, dragii mei și realizați în ce rahat ați intrat. Știu, vă veți simți jigniți să vă spună un „mitic” toate astea, dar o fac nu pentru a vă jigni, ci pentru a vă ajuta să vă treziți. Și, nu în ultimul rând, nu vă mai umflați inutil în pene!”, a scris analistul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *