marți, octombrie 27

CURS – AVANGARDE. Acestea sunt REZULTATELE. Așa s-a VOTAT

Acestea sunt singurele date ale singurului exit-poll realizat în teren în ziua votului, de asocierea CURS-Avangarde. Datele sunt valabile pentru ora 19.30, potrivit stiripesurse.ro.

Votul pentru Primăria General:

loading...

Nicuşor Dan – 47,2%
Gabriela Firea – 39%
Traian Băsescu – 8,6%

Votul pentru Primăria Sectorului 1:

loading...

Clotilde Armand (USR) – 47%
Dan Tudorache (PSD) – 37,7%
Ioana Constantin (PMP) – 7,5%

Votul pentru Primăria Sectorului 2:

Radu Mihaiu (USR) – 42%
Dan Cristian Popescu (PSD) – 31%
Neculai Onţanu (PPU-sl) – 12,9%

Votul pentru Primăria Sectorului 3:

Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020) – 39%
Adrian Moraru (PNL) – 34%
Aurelian Bădulescu (PSD) – 14,1%

Votul pentru Primăria Sectorului 4:

Daniel Băluţă (PSD) – 55%
Simona Spătaru (USR) -37%

Votul pentru Primăria Sectorului 5:

Cristian Băcanu (PNL) – 27,3%
Cristian Popescu Piedone (PPU-sl) – 27,3%
Daniel Florea (PSD) – 24,3%
Marian Vanghelie – 14,2%

Votul pentru Primăria Sectorului 6:

Ciprian Ciucu (PNL) -48,2%
Gabriel Mutu (PSD) – 35,2%

Date metodologice:

Numărul secțiilor de votare și numărul alegătorilor intervievați au fost – 120 de secții distribuite proporțional cu numărul de votanți pe cele 6 sectoare în cadrul Municipiul București.

Numărul de votanți care au fost intervievați a fost de peste 13.000 în cazul Municipiului București (distribuit proporțional pe sectoare)-

În realizarea cercetării au fost implicate circa 500 de persoane (circa 400 de operatori de interviu, 30 de operatori call-center, 20 de coordonatori de teren și 15 experți.

ACTUALIZARE 21.00 Prezența la vot a ajuns la putin peste 45,5% la ora 21.00. Au votat peste 8,1 milioane de alegători. 13 județe au depășit pragul de 50% prezență la vot la ora 20.00, dintre care două, Olt și Teleorman, au tecut chiar de 55%. București a ajuns la 35% prezență. Urnele s-au inchis.

Premierul Ludovic Orban a reacționat după decizia Biroului Electoral Central a respins cererea de prelungire a votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege.

Întrebat de reporterii Antena 3 cum comentează decizia BEC, premierul Ludovic Orban a afirmat că „Biroul Electoral Central a refuzat această solicitare. Mi se pare că este aproape o încălcare a dreptului de vot. Din cauza condițiilor sanitare, se încetinește procesul electoral și se putea ca BEC să ia această decizie. Din păcate, în afară de noi și de reprezentanții altor două formațiuni, celelalte formațiuni au votat împotrivă. (…) Era posibil ca cei care se aflau la vot la ora 21 să poată să voteze. Le-am cerut să accelereze procedurile de votare”, a afirmat spus premierul.

Cum vi se pare că s-a desfășurat procesul de vot astăzi?

„În condițiile date, a fost un proces de vot care s-a desfășurat în condiții bune. Faptul că a durat un pic mai mult era obligatoru să luăm aceste măsuri de protecție sanitară, care au dus la anumite întârzieri, nu foarte mari, dr, în general, cu câteva excepții, procesul s-a desfășurat în condiții normale, și o dovedește prezența semnificativă la vot, și că foarte mulți români s-au prezentat să voteze“, a adăugat Orban.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *