marți, octombrie 27

Dan Andronic: Am impresia că au cam CIORDIT la vot

Voturile din Sectorul 1 nu vor fi renumărate, a anunțat liderul PLUS București, Vlad Voiculescu, după ședința Biroului Electoral Central. Totodată, el a transmis că vor fi renumărate voturile din Sectorul 5, unde câștigător a ieșit Cristian Popescu Piedone. Jurnalistul Dan Andronic are dubii.

”Nu știu dacă exagerez, dar mi se pare că micuții troțkiști de la USR au cam ciordit voturi. Altă explicație nu am pentru presiunile pe care le fac pentru a împiedica renumărarea voturilor în București. Vorba aia, dacă nu ai nimic de ascuns, de ce te opui? Răspunsul este DA!”, a scris Dan Andronic pe pagina de socializare.

loading...

PSD a reacționat, miercuri, după ce Biroul Electoral Central a respins renumărarea voturilor la Sectorul 1, acolo unde candidatul social-democrat și primarul în funcție, Dan Tudorache, ceruse acest lucru în contextul suspiciunilor de fraudă.

„În România lui 2020, condusă de Iohannis și #dreaptaunită, nu contează cine votează, ci contează cine numără. Iar când frauda electorală este evidentă, contează cine decide dacă se renumără sau nu. La Călărași și Sectorul 5, unde dreapta unită a pierdut la mii de voturi, s-a admis renumărarea.

loading...

La Sectorul 1, unde furtul a fost evident, iar diferența este de câteva sute de voturi, situația privind renumărarea rămâne în continuare incertă. În guvernarea Iohannis-Orban, totul este aruncat în haos: finanțele, sănătatea oamenilor, dreptul românilor de a alege!”, este mesajul transmis de PSD, pe Facebook.

Biroul Electoral Central a respins, cu 12 voturi la 5, contestația depusă de PSD cu privire la alegerile desfășurate în Sectorul 1. Candidatul PSD și primarul în funcție, Dan Tudorache, ceruse, prin avocatul său, anularea alegerilor sau renumărarea voturilor de la secțiile din sector în contextul suspiciunilor de fraudă.

În paralel, candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, a anunțat, marți noaptea, dar și în cursul zilei de miercuri, că este noul primar ales în această circumscripție, fără să mai aștepte anunțul B.E.C.

Biroului Electoral Central a mai hotărât ca decizia referitoare la renumărarea voturilor să fie luată de către Biroul Electoral al Sectorului 1.

Înaintea acestei decizii au existat speculații că, în cazul în care competența renumărării voturilor ar reveni Biroului Electoral de sector, acesta ar urma să respingă solicitarea PSD, sub pretextul că social-democrații nu au depus în timp util o întâmpinare în acest sens.

Primarul în funcție, Dan Tudorache, s-a aflat, miercuri, la Biroul Electoral de sector, în mijlocul câtorva zeci de susținători care și-au reiterat cererea de renumărare a voturilor.

El a acuzat dubla măsură a USR, care a cerut renumărarea voturilor la Sectorul 5 dar s-a opus unui astfel de demers la Sectorul 1.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *