miercuri, octombrie 21

Dan Chitic, reactie la noile RESTRICTII anuntate de Guvernul Orban

Avocatul Dan Chitic reactioneaza dupa ce Raed Arafat şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru au oferit noi informaţii cu privire la măsurile suplimentare impuse de contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri COVID-19.

”Dictatura și terorismul medical de stat, next level: Procesiunile religioase vor fi interzise și in spațiile deschise, nu doar in biserici! Ba mai mult, chiar și staționarea in jurul lăcașelor de cult nu va mai fi posibila… da, nici o închinăciune sau rugăciune nu vei mai putea face in preajma bisericilor. Asta pe fundalul închiderii și falimentării totale a micilor afaceri din Horeca…
Desigur, masca va deveni obligatorie și in aer liber, deocamdată doar “in jurul unităților de învățământ” la o distanță de 100 m… adică aproape oriunde in Bucuresti!
Și toate măsurile astea sunt luate pentru binele nostru, desigur. Să mulțumim din suflet Conducătorului iubit și conducerii noastre de partid și de stat!
.
Post script: acum purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașiului, parintele Constantin Sturza, spune că Pelerinajul la Sf Paraschiva va fi restricționat și accesul va fi permis doar cetățenilor din Iași… Statul roman, guwernerul Lu’Covid, a devenit astfel principalul adversar al credinței si al lui Dumnezeu! Uraciunea pustiirii are chipul tău, Iohannis!”, a scris avocatul Dan Chitic.

loading...

Iată lista completă a subiectelor de discuţie de pe masa Comitetelor Judeţene:

Carantinarea localităţilor care depăşesc 3 cazuri / mia de locuitori în ultimele 14 zile.
Interzicerea evenimentelor precum nunţi şi botezuri în localităţile cu peste 1,5 cazuri/mia de locuitori
Este în analiză posibilitatea închiderii/suspendării agenţilor care nu respectă recomandările
Toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare decât 1,5 la mia de locuitori au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.
Raed Arafat: Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reşedinţă în locul unde se desfăşoară evenimentulE extrem de necesar. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toţi. Sărbătorile religioase se fac, dar participanţi sunt doar cei care au reşedinţa sau domiciliului în localitatea respectivă. Controalele vor fi intensificate. Vor fi făcute verificări de respectare a regulilor. Ne aşteptăm la colaborarea populaţiei: purtarea măştii, distanţarea, dezinfectarea mâinilor şi suprafeţelor.

loading...

De asemenea, Raed Arafat a menţionat şi modificările care vor apărea în ceremonia de investire a noilor primari aleşi în urma alegerilor locale.

Raed Arafat: Încă o decizie: persoanele alese la alegerile locale să poată depune jurământul oficial fără prezenţă fizică, ci online, dacă sunt în izolare sau carantină. Primii doi pacienţi au ajuns la Terapie Intensivă la Spitalul Witting. Presiunea pe sistemul sanitar este importantă. Ieri, 94 de cereri de transfer de pacienţi către alte spitale în sudul ţării, către Botoşani, Mureş, Timişoara. Sistemul începe să aibă presiuni.

TestulCOVID-19 devine obligatoriu în România pentru persoanele care vin din ţările cu rată mare de incidenţă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că cetăţenii care vin în România, pentru trei zile, din ţările cu indice ridicat de infectare, pot intra în ţară cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, trebuie să intre în carantină 14 zile. În cea de-a 8-a zi pot cere un nou test, iar dacă acesta va fi negativ, pot ieşi din carantină în cea de-a 10-a zi.

Evaluarea fiecărui caz se va face în continuare prin anchete epidemiologice, a adăugat Tătaru.

Potrivit deciziei remisă presei după conferinţa de presă, se aprobă lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 07.10.2020.

Ţările din care se intră în carantină la domiciliu pentru 14 zile sunt: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia,
Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria,
Curaçao, Georgia şi Qatar.

Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1), persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat prevăzute la alin. (1) şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieşi din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.

Restaurantele, cinematografele, teatrele şi cazinourile din oraşul Iaşi şi din 11 comune ieşene se închid timp de o săptămână din cauza înmulţirii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2. Decizia aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile ieşene au decis să suspende începând de luni până pe 12 octombrie activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor din oraşul Iaşi şi din comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului. Restaurantele şi cafenelele aflate în pensiunile şi hotelurile din localităţile menţionate rămân deschise doar pentru clienţi. De asemenea, unităţile pot prepara produse care nu se consumă la faţa locului.

Timp de o săptămână va fi suspendată şi activitatea cazinourilor din Iaşi şi din cele 11 comune. De asemenea, nu vor fi deschise cinematografele şi teatrele, iar spectacolele şi evenimentele culturale sunt interzise.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai decis să prelungească cu încă o săptămână interdicţiile similare din comunele ieşene Bârnova, Ciurea, Heleşteni, Holboca şi Horleşti.

Măsurile au fost luate în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *