vineri, octombrie 23

De ce nu-l mai cred oamenii pe Klaus Iohannis? Varianta Cornel Nistorescu

Dacă președintele este „alături de ei” așa cum a fost alături de „dragi români” de acasă și din diaspora, nu mai rămîne decît să ne facem un discret semn al crucii, potrivit lui Cornel Nistorescu. Acesta scrie in editorialul din Cotidianul că alocuțiunea de miercuri a președintelui Romaniei are 40 de rînduri, cu „Bună seara”,„Dragi români” și cu „Vă mulțumesc! Dacă aveți întrebări, vă rog?”.
Fără aceste propozițiile „esențiale”, ar fi fost 36-37. Adică o filă și jumătate scrisă mărunt sau două și jumătate cu corp de literă mai mare.

”Opera sa pandemică are doi stîlpi. Mulțumirea adresată personalului medical și îndemnul la respectarea regulilor (formulate de președinte de atîtea ori). În rest, bate vîntul!
Am sentimentul că președintele se teme că în cazul în care aparițiile sale televizate ar fi mai rare, oamenii ar uita de măști, de distanță și de spălatul pe mîini. Și situația ar fi mai tragică! Atins de aripa măririi, poate își imaginează că dacă ar apărea cît mai des, oamenii ar înțelege și s-ar proteja salvator. Ba, dacă ar rosti aceste îndemnuri și dimineața și la amiază și seara, poporul l-ar asculta și ar umbla cu săpunul în buzunar și cu două măști aplicate pe figură și țara ar ieși din încurcătură cîntîndu-i numele. Fals! Lucurile stau exact pe dos. Pe măsură ce el repetă ca un bîlbîit aceleași cuvinte, încrederea oamenilor scade. Nu-l mai cred nici pe el, nici pe Ludovic Orban.

loading...

De ce nu-l mai cred oamenii pe Klaus Iohannis? Nu mă refer la cei care își iau leafa și fac bani din supunerea lor oarbă față de președinte. Pentru că este gol. Pentru că n-are putere de convingere. Pentru că nu arde și nu emană căldură umană nici atunci cînd zice „Dragi români!”. O spune pe un ton rece, dur, ca o corvoadă, ca o înjurătură! Dovezile sale de drag nu aduc decît pagube.

De ce nu-l mai cred oamenii pe președinte? Pentru că lasă în urma sa numai niște vorbe și niște amenințări! Pentru că este un motor de resentimente și de răzbunare! Pentru că proiectul său arătat pînă acum este să stea la Cotroceni și să meargă cît mai des la Sibiu. Atît!
Mai nou, și ne spună cîteva vobe și să cugete la întrebări și răspunsuri!
Maieutica lui Klaus Iohannis se reduce la răspunsurile pe care și le dă singur și la „Dragi români!” și „Spălați-vă pe mîini!”, a scris jurnalistul.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *