joi, octombrie 29

Decizie controversată a BEC: O persoană poate vota chiar dacă este depistată că a mai votat o dată în aceeași zi

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, recent, că o persoană poate vota, chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat deja.

Asta pentru că România nu dispune de un sistem informatic lipsit de erori, iar preşedintele secţiei de votare nu poate împiedica o persoană să voteze, deoarece doar o instanţă poate revoca acest drept printr-o decizie definitivă, scrie Adevărul.

loading...

Potrivit documentului, informaţiile care apar în sistem sunt verificate de către preşedintele secţiei de votare cu preşedintele secţiei de vot unde figurează că ar mai fi votat persoana. Dacă în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze.

Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces-verbal şi i se aduce la cunoştinţă că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

loading...

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *