sâmbătă, octombrie 24

‘Dementilor, potoliti-va. Uitati-va la ei, au inaugurat WC-uri, taie panglici la jumatate de autostrada”

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat duminică seară că ministrul Educației, Monica Anisie, este un exemplu de „brambureală” și „maximă ineficiență”. Întrebat cum caracterizează activitatea vicepremierului Raluca Turcan, Tudose a declarat: „Nu vreti sa o luati din fata mea? Ca imi stricati seara”. „Orban topaie de zici ca e vacanta. E in campanie Asuma-ti, lasa-l dracului pe altul”, a adăugat fostul premier PSD.

În legătură cu ministrul Educației, Monica Anisie, el a spus: „Asta e cu ‘Văleu, părul!’, vorba românilor. Poate fi o invatatoare foarte buna, la catedra. Este un exemplu din acest Guvern de bramburela, maxima ineficienta. E incredibil. Este absolut jale despre dna Anisie. Nu se poate asa ceva. Un dezastru de la cap la coadă”.

loading...

‘Dementilor, potoliti-va. Uitati-va la ei, au inaugurat WC-uri, taie panglici la jumatate de autostrada care incepe nicaieri si se termina niciunde”, a mai declarat Tudose despre activitatea Guvernului.

Ministerul Educaţiei le cere şcolilor care nu şi-au făcut conturi pe platfomele educaţionale oferite de Google și Microsoft să se conecteze cât mai repede. Potrivit unor surse citate de Europa FM, ministerul caută soluţii judiciare să oblige prin lege toate cadrele didactice să predea online.

loading...

„Surse din cadrul MEC au declarat pentru Europa FM că instituţia caută soluţii juridice să oblige, prin lege, toate cadrele didactice să predea online.

Chiar mâine, reprezentanţi ai MEC se vor întâlni cu cei ai Autorităţii pentru Protecţia Datelor Personale pentru a găsi soluţii menite să prevină eventuale procese intentate de cadrele didactice care nu vor să apară în faţa camerelor video”, scrie Europa FM.

Noul subsecretar de stat Jean Badea spune că recomandarea făcută de minister școlilor, de a-și face cont pe platformele online gratuite oferite de Google și Microsoft, „nu este limitativă”. Acesta a explicat că acolo unde școlile au deja alte platforme, pot lucra pe acelea, dar le pot integra și pe cele recomandate.

„Facem recomandarea tuturor instituțiilor de învățământ ca să-și activeze aceste licențe. Nu este o comunicare limitativă, în sensul în care dacă deja dețin alte platforme sau utilizează alte platforme pe care au deja experiență de lucru, ele le pot fi folosite în continuare, însă cu siguranță pot integra și aceste două soluții”, a declarat Jean Badea pentru Europa FM.

Surse din cadrul Ministerului Educaţiei au mai declarat pentru aceeaşi sursă că multe cadre didactice nu vor să predea online. La minister, au ajuns şi cereri absurde, potrivit publicației citate: unele cadre didactice au condiţionat predarea pe internet de plata chiriei la locuinţa în care stau sau au cerut drepturi de autor.

Reamintim că de vineri, 25 septembrie, din cauza alegerilor locale, majoritatea şcolilor din ţară vor fi închise 3 zile, în Capitală 4. Luni se va discuta dacă și ziua de joi va fi fără cursuri față în față. Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat că în această perioada toate cursurile vor continua online.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *