marți, octombrie 20

DEMITEREA lui Virgil Guran. Ce spune Ludovic Orban

Medicii de familie cer demiterea de urgentă lui Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban. Reprezentantul Executivului a stârnit controverse, după ce a asemănat criza COVID-19 cu un război, iar pe medici cu militari; „îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”. Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea urgentă a domnului Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, şi aşteaptă scuze publice adresate corpului medical.

„În cadrul unei emisiuni televizate, acesta a afirmat: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

loading...

Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei medicilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat că aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă.

Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică.

loading...

Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea lui”, se arată într-un comunicat al SNMF. Ludovic Orban se comporta ca un las pretinzand ca nu stie despre ce este vorba.

Ludovic Orban le-a oferit un răspuns medicilor de familie, după declarația controversată făcută de Virgil Guran.

„Vom avea o discuţie cu domnul ministru şi cel mai probabil vom avea şi o întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie. Deja, medicii de familie sunt implicaţi. Trebuie stabilită modalitatea de implicare a medicilor de familie pentru că sunt mulţi medici de familie cu care am vorbit şi eu şi care dintre pacienţii pe care îi au dacă sunt pozitivi ei sunt într-o permanentă consultare, urmăresc evoluţia stării de sănătate.Va trebui să stabilim nişte reguli un pic mai clare şi beneficiile pe care le au medicii de familie în cadrul bătăliei anti-COVID pentru serviciile medicale. Este posibil să însemne bani în plus pentru medicii de familie pentru că atâta timp cât şi alte categorii beneficiază de nişte sporuri… Despre declarațiile domnului Guran nu ştiu, nu sunt la curent. Dacă au fost declaraţii care au fost nepotrivite, care au jignit, îmi cer eu scuze… Domnul Guran nu este consilierul meu pe probleme de sănătate. Are alte atribuţii. Toate declaraţiile pe domeniul sănătăţii sunt date de Ministerul Sănătăţii, de Casa de Sănătate şi de specialiştii implicaţi”, a spus Ludovic Orban.

Ce a declarat Virgil Guran

„Vă spun că trebuie să luăm măsuri urgente, de la minut la minut se schimbă lucrurile şi acum, cu tot respectul pentru opoziţie şi pentru toată lumea, nu ştiu ce înseamnă să guvernezi când guvernezi într-o pandemie şi în ceva care n-a mai fost, la care nu se pricepe nimeni, nu poate să previzioneze nimeni exact exact ce se întâmplă şi trebuie să iei nişte măsuri. Dacă nu eşti ferm, vom pierde. Trebuie să înţeleagă toată lumea acest lucru şi nu vrea nimeni…. Cine vrea să trimită medici să moară sau… Doamne fereşte de aşa ceva. Din păcate să ne uităm în Italia, Spania, tot aşa, sunt foarte mulţi medici, s-au infectat, ce să facem? E ca la militari – revin la militari – îi trimiţi la război, mor o parte dintre ei, din păcate”, a declarat Virgil Guran, la Antena 3.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *