joi, octombrie 29

„Domnule Iohannis, cand va uitati la interlopul Caine, amicul lui Nicusor Dan, nu sunteti trist?”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reactionat, miercuri seara, dupa declaratiile presedintelui Klaus Iohannis, printr-un mesaj intitulat ”Totul pentru voturi, nimic pentru romani”. ”Tristetea lui Iohannis la adresa Parlamentului ar fi induiosatoare, daca legile care cerem sa fie respectate nu ar fi fost deja promulgate de presedinte”, a afirmat Ciolacu.

”Totul pentru voturi, nimic pentru romani! Iohannis sacrifica tot: copiii, scoala, pensionarii, economia pentru interesul electoral al PNL! Tristetea lui Iohannis la adresa Parlamentului ar fi induiosatoare, daca legile care cerem sa fie respectate nu ar fi fost deja promulgate de presedinte! Ati topit peste un miliard doar pentru primariile PNL si ale aliatilor fix inaintea alegerilor, dar spuneti ca nu sunt bani sa dublati alocatiile copiilor si sa majorati pensiile conform legii. Trist”, a scris, miercuri seara, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

loading...

Acesta i-a transmis sefului statului ”cateva motive” pentru care ar trebui sa fie trist:

”- Ati lasat copiii fara tablete, dar ati gasit bani sa luati tablete pentru alegeri;

loading...

– Nu ati tiparit manuale, dar ati tiparit zeci de mii de afise electorale cu care ati impanzit tara;

– Ati abandonat mii de copii care nu au nici macar acces la internet, dar ati permis ca secretarii de stat de la Educatie sa joace tontoroiul in campanie electorala;

– Ati putut sa nu deschideti scolile din zonele rosii sau galbene, dar le veti deschide pe toate pentru sectiile de votare;

– Ati refuzat sa dati si acum mastile persoanelor vulnerabile, dar ati gasit bani sa luati masti pentru alegeri la preturi de 5 ori mai mari;

Sa fiti trist, domnule Iohannis, ca inca girati un astfel de Guvern”, a mai scris Ciolacu.

Liderul PSD s-a referit si la scandalul in care este implicat in aceste zile candidatul sustinut de PNL si USR PLUS la Primaria Capitalei.

”Cand va uitati la interlopul Caine, amicul lui Nicusor Dan nu sunteti trist, domnule Iohannis?”, si-a incheiat Ciolacu mesajul.

Presedintele Iohannis a declarat ca a fost „intristat” si „surprins” de votul de miercuri pe rectificarea bugetara.

„Astazi, in comisiile reunite, PSD-ul, cu sprijinul unor traseisti, a votat intr-un fel cu amendamente proiectul rectificarii bugetare si daca s-ar aplica tot ce au votat ei, PSD-istii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB in restul acestui an si in anul viitor”, a mai afirmat seful statului. In opinia sa, „este evident ca acesti bani pur si simplu nu exista”.

In acest sens, a vorbit de „promisiuni fara niciun fel de acoperire”.

„Constatam ca PSD-ul, pur si simplu, n-a invatat nimic si nici nu doreste sa faca o politica constructiva, ci vrea sa detoneze finantele publice ale Romaniei. Astfel de apucaturi electoraliste am mai vazut la PSD pe vremea lui Dragnea, in 2016. Se vede ca PSD-ul nu a inventat nimic nou si reia acelasi ciclu de promisiuni fara niciun fel de acoperire in realitate, in speranta sa mai prinda cateva voturi, dar cred ca nu vor prinde”, a spus Iohannis.

Seful statului s-a referit, in conferinta, la cresterea pensiilor si salariilor si a subliniat ca acest lucru va fi realizat „in momentul in care bugetul tarii va permite”.

„Eu, personal, sustin cu mare entuziasm orice crestere – si a pensiei, si a salariilor, si a bonusului pentru medici, si a bonusului pentru profesori, dar, din pacate, trebuie sa tinem cont de constrangerile bugetare si aceste cresteri vor fi posibile in momentul in care bugetul tarii va permite astfel de cresteri. In acest moment, tot ce s-a putut s-a realizat. Alocatiile copiilor vor creste, sunt deja crescute. Vor creste in continuare in etape. Pensiile au crescut de la 1 septembrie. Pensiile romanilor au crescut cu 14%. Este un fapt. Se pot numara banii. Atat a hotarat Guvernul sa se intample in acest an. In momentul in care bugetul va permite noi cresteri, evident ca ele vor fi puse in opera”, a punctat Iohannis.

Miercuri, Comisiile de buget ale Camerei Deputatilor si Senatului au dat raport de adoptare cu amendamente rectificarii bugetare, cu 20 de voturi „pentru” si unul „impotriva”.

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abroga articolul potrivit caruia punctul de pensie se majoreaza cu 14%, in acest fel ramanand in vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a anuntat ca „PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fara sursa de finantare, care pun in pericol stabilitatea economica a Romaniei”.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *