joi, octombrie 29

”Elevi aduși de acasă ca să inaugureze un CANDIDAT PNL o școală nefuncțională”

”Elevi aduși de acasă pentru a putea inaugura o școală nefuncțională candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța. Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, a inaugurat, luni, o școală nefuncțională, în prezența elevilor care au participat la eveniment, apoi s-au întors acasă, pentru că lucrările de construcție nu au fost finalizate până la începutul anului școlar. Elevii l-au așteptat pe candidatul PNL cu pâine și sare”, a anunțat avocatul Iulian Urban pe pagina de socializare. Asta în timp ce România bate record după record negativ la COVID.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate peste 1.700 de infecții. Ultimul record negativ al infecțiilor cu coronavirus a fost pe 27 august, când au fost raportate 1.504 cazuri noi. Și asta nu e tot. Profesorul Alexandru Rafila a declarat miercuri, că în următoarele 10-15 zile este posibil să se vadă în statistici și impactul pe care îl are asupra pandemiei deschiderea școlilor.

loading...

„Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Reprezentantul României la OMS spune că este important de văzut dacă numărul mare raportat miercuri este un trend sau o întâmplare.

loading...

„Nu trebuie să intrăm în panică. Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive şi asta este una din ele. Vedem dacă e întâmplare sau trend, e foarte important. Al doilea comentariu pe care îl am este faptul că suntem la jumatatea lui septembrie şi dacă se confirmă numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu”, mai susține reprezentantul României la OMS.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *