luni, octombrie 26

Europol: Băgaţi mâna-n cravata ministrului Vela şi scuturaţi-l

Membrii Sindicatului Poliţiştilor Europeni consideră că infectări cu coronavirus în rândul poliţiştilor vor mai fi dacă doar contacţii direcţi care au simptome sunt testaţi, potrivit adevarul.ro. Faptul că unele cadre de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ sunt infectate cu noul coronavirus a fost făcut public nu de către instituţie, ci de Sindicatul Europol, printr-o postare pe Facebook, în care se preciza că trei oameni ai legii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au teste pozitive.

Sindicatul Poliţiştilor Europeni anunţa, pe 10 septembrie 2020, că în nedorita situaţie se află două cadre de la Serviciului Rutier şi un criminalist, fiind posibil ca acesta din urmă să nu fi contactat boala la serviciu, deoarece, de circa două săptămâni, era în concediu de odihnă. „Virusul perfid a ocolit, a ocolit până a lovit… şi Poliţia Municipiului Roman. Doi poliţişti rutieri şi un criminalist sunt confirmaţi pozitiv, din păcate.

loading...

Le dorim însănătoşire grabnică colegilor noştri, iar reprezentanţilor IPJ Neamţ le solicităm emiterea unui comunicat referitor la situaţia dată şi să dea dovadă de mai mult curaj în relaţia cu celelalte autorităţi cînd vine vorba de vieţile oamenilor legii“, se arată în postare. Sindicaliştii critică şi o decizie a Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, în ceea ce priveşte modul de testare în cazul afecţiunii menţionate.

Se spune că este ciudată procedura DSP Neamţ, ce prevede că doar contacţii direcţi care au simptome sunt testaţi, efectul fiind că vor mai fi şi alţi poliţişti infectaţi. În cele scrise pe reţeaua de socializare se mai trasnsmite şi un îndemn către comandaţii unităţilor de Poliţie, care ar trebui să fie mai fermi în relaţia cu şeful Ministerului Administraţiei şi Internelor: „Domnilor cu mii de poliţişti în subordine, băgaţi mâna-n cravata ministrului şi scuturaţi-l până-l convingeţi că şi poliţiştii sunt îndreptăţiţi să primească spor de risc!“.

loading...

Europol a mai transmis într-o „actualizare“ că şi un agent de poliţie de la un post comunal se află în spital de o saptamână, infectat cu COVID-19. Poliţia Neamţ a precizat că în urma situaţiei de la Roman, birourile şi autospecialele de la Rutier au fost dezinfectate şi că de la primele simptome ale bolii, poliţiştii rutieri, care se aflau la muncă, nu au mai venit la serviciu. S-a mai transmis că inspectoratul asigură salariaţilor dezinfectant, mănuşi, măşti, iar personalul este instruit periodic referitor la condiţile pandemice de muncă.

Citeste mai mult: adev.ro/qgisxm

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *