luni, octombrie 26

Florin Roman, CRIZĂ de ISTERIE când a aflat că pensionarii ar putea avea mai mulți bani

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a declarat marti ca PSD vrea sa „transforme Romania in Grecia”, dupa ce majoritatea pesedista din Parlament a aprobat amendamentele privind cresterea pensiilor cu 40%.

„Cred ca prin decizia pe care a avut-o PSD azi de a se opune retrimiterii la comisii, in conditiile in care colegul Andronache a prezentat viciile de fond semnalate, sunt consternat de fpatul ca inainte cu cateva zile de alegerile locale ati luat decizia care arunca in aer Romaniei. Numele tau PSD e iresponsabilitate.

loading...

Doriti sa transformati Romania in Grecia, iar apoi sa spuneti ca de vina sunt liberalii. E un demers politic care nu tine cont de faptul ca Romania e in pandemia, de faptul ca am avut cheltuieli enorme pe pandemia sanitara, avand in vedere ca dvs ati lasat depozitele cu zero stocuri si medicamente si faptul ca aruncati Romania pe marginea prapastiei doar pentru a obtine cateva voturi in plus.

Ati demonstrat ca nu va pasa de Romania, de oameni, de viitorul acestei tari, si sunt convins ca romanii vor plati nota la alegerile locale si la alegerile parlamentare. Vom ataca la CCR cele doua proiecte de rectificare a bugetului de stat si a bugetului de asigurari sociale si vom face tot ceea ce tine de noi pentru ca Romania sa scape de PSD si duminica romanii vor vota PNL pentru a scapa de PSD”, a declarat Florin Roman in plenul Parlamentului.

loading...

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificarii bugetului de stat, cu modificarile impuse de PSD, a fost adoptat marti cu 242 de voturi pentru, 147 impotriva.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolul potrivit caruia punctul de pensie se majora cu 14%, in acest fel ramanand in vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a sustinut ca Guvernul nu a dorit ca veniturile romanilor sa creasca. Ea a spus ca PSD a guvernat bine, economia a crescut, pensiile au fost marite, chiar daca PNL si Iohannis spuneau ca nu sunt bani. „Preferati ca 2 milioane de romani sa traiasca in saracie. Aveti bani, dar nu vreti sa-i dati”, a pretins Vasilescu.

Luni, premierul Ludovic Orban a declarat ca bugetul ”nu isi mai poate permite nicio crestere a cheltuielilor in momentul de fata” si a facut apel la toate fortele politice sa nu sprijine in Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetara.

„Bugetul nu-si mai poate permite nicio crestere a cheltuielilor in momentul de fata. In urma zilei negre de la Parlament in care pesedistii din Comisia de buget-finante au adoptat niste modificari la ordonanta de rectificare, la ora actuala Romania se afla intr-un pericol extrem de mare. Fac apel catre toate fortele politice sa nu sprijine in Parlament raportul adoptat de Comisia de buget-finante pentru ca asta va atrage consecinte nefaste pentru economia romaneasca, inclusiv pentru capacitatea Romaniei de a atrage investitii, fonduri europene, de a fi considerat un partener solid. Ori cred ca e de ajuns si trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politica”, a afirmat Ludovic Orban.

 

loading...

2 Comments

  • Voicu

    URMARITI OUG 130 din 31 iulie 2020 și veți vedea deturnarea de fonduri europene
    DE LA COMPRTIVITATE LA….TIRGURI BILCIURI SALOANE DE INFRUMUSETARE…….MAI IN STAREA DE URGENTA SE AVEA GRIJA DE PACANELE. VA ROG PE TOTI ‘INDIFERENT DE CULOARE DAR CU SUFLET ROMANESC SA VEDETI OUG 130/2020 SI SA SPUNETI DACA GRESESC.CHIAR SI DVS. DIN PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *