joi, octombrie 22

Focar de COVID la un spital bucureștean. Manager: 26 de cadre medicale, infectate

Managerul Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală a confirmat vineri, pentru Antena 3, informaţia potrivit căreia 26 de cadre medicale din această unitate sunt infectate cu coronavirus. Dintre acestea, doua unul este medic, restul fiind brancardieri, asistente şi infirmere. Cu toţii s-au infectat de la un pacient bolnav de COVID-19, a spus managerul Spitalului Pantelimon din Bucureşti.

„Cadrele medicale nu sunt cu o formă (a bolii – n.r.) care să necesite internarea, sunt asimptomatici majoritatea. Au fost consultați de infecționist, sunt acasă în izolare, cei care au nevoie de tratament stau pe tratament, cei care nu au nevoie stau în izolare acasă”, a explicat managerul Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, chirurgul Dragoș Davițoiu, potrivit psnews.ro.

loading...

Întrebat dacă spitalul se va închide, acesta neagă. „Doamne ferește să se închidă spitalul! Un pacient simptomatic și înalt suspect de COVID-19 a avut 2 sau 3 teste negative la un interval de câteva zile și până la urmă a ieșit pozitiv, timp în care s-a infectat și altă lume. Noi nu avem cum să închidem spitalul, trebuie să asigurăm urgența. E spital de urgență mare, 200 de persoane intră pe zi în urgențe.

Situația acum e la fel ca orice altă zi de lucru. Terapia intensivă nu are niciun caz nici în rândul personalului, nici în rândul pacienților, funcționăm în continuare. (…) Deci secțiile nu sunt închise, am sistat internările. Pe secție sunt pacienți și în continuare au nevoie de îngrijiri (…). Sperăm ca până luni, marți să redeschidem secția pentru internări noi”, a conchis Dragoș Davițoiu.

loading...

Bolnavul de la care ar fi pornit situația a fost testat de trei ori. Toate testele au ieșit negative, deși avea simptomatologie COVID-19. A rămas în spital, dar într-un final s-a dovedit că are coronavirus.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *