marți, octombrie 27

Fost președinte, despre JAFUL PNL: Oamenii văd că se fură ca-n codru în Guvernarea Orban

Încet – încet toți liderii politici spun public că avem cea mai mare catastrofă de Guvern din ultimii 30 de ani. Nu poți ascunde ceva ce oamenii văd și simt zi de zi. Traian Băsescu a intervenit telefonic joi la România TV şi a criticat extrem de dur guvernul Ludovic Orban. Băsescu a început prin a ataca guvernul, pornind de la bâlbele din şedinţa executivului de azi, când Orban a vorbit de mai multe ori despre stare de urgenţă, în loc de stare de alertă.

„Suntem in cea mai profunda stare de proasta guvernare. Nu suntem nici in stare de urgenta, nici in stare de alerta. Niste incompetenti care intrec cu mult guvernul Dancila, care nu pot gestiona lucrurile, sacrifica de la copii la batrani si toate televiziunile cu toata forta fondurilor date catre televiziuni, mai vine si presedintele, iar ei pur si simplu nimicesc poporul. Singurul lor gand e cum sa faca achizitii urgente.”, afirmă fostul preşedinte.

loading...

„Parintii sunt intr-o situatie de dezorintare, pentru ca inclusiv astazi guvernul se balbaia. Trebuie sau nu certificat, ce boli trebuie sa ai ca sa faci invatamant online etc. O intreaga panoplie de erori pe care trebuia sa le rezolve de mult si sa avem raspunsuri clare. Sunt scoli in care la ora asta au sedinte ca sa stabileasca programul. Este joi si scolile incep luni. Sa nu va ganditi ca s-a facut vreo politica de protejare. Stiu eu o scoala unde acum monteaza parintii panourile acelea, au venit cu ele de acasa. Mai devreme am vazut-o pe doamna Anisie care ne explica ce face dascalul daca un copil trebuie sa stranute. Trebuie sa-l scoata in curte, este incredibil unde s-a ajuns.”, a adăugat Băsescu.

„Vreau sa o spun foarte dur. Vom avea copii care isi vor omori bunicii. Involuntar, o vor face. Cand vor fi mai mari vor afla ca a fost un guvern care fara sa ia masuri a inceput scoala. Familiile au un anume mediu, nu poti sa le spui peste noapte sa cumpere un apartament pentru bunici. Sunt multi bunici care traiesc cu copiii si nepotii, iar domnul Orban trebuia sa faca un program de educare, pentru ca suntem 20 de milioane de romani cu 20 de milioane de pareri. N-au facut un program minimal de educare a familiilor, pentru ca ei se balbaie si azi, ce sa mai educe. Acest Ludovicus Orbanus va avea pe constiinta bunici.

loading...

La gradinita unde sunt nepoteii mei, conducerea a spus foarte clar: ne revedem in octombrie, pana atunci construim clase anexa pentru ca educatia sa se desfasoare in siguranta, in conditiile in care sunt 3 educatori intr-o grupa de 21 de copii. Sparg grupa din 21 de copii in 3 grupe de cate 7.”, a declarat Băsescu.

”Cu mastile e mult mai grav, Comisia Europeana face achizitii centralizat pentru statele membre, iar Romania este printre putinele tari care nu se duce acolo, ci le face singura prin SRL-uri. Nu trebuie sa fii fost presedinte ca sa vezi asta, o vad oamenii de rand ca se fura ca-n codru in guvernarea Orban. Sigur, momentul scadentei va veni, deocamdata ei spera sa nu vina pana la alegeri, sa pacaleasca, cum a pacalit si PSD. Acum marea lor gelozie este cat se fura la primaria Capitalei si vor sa o inlocuiasca pe Firea cu ai lor, sa fure si ei. Eu am cumparat masti pentru familie cu 30 de bani masca, iar Orban ia cu 68 de bani, cand el cumpara 100 de milioane de masti. Sa ne amintim ca Virgil Popescu a zis pe 29 martie ca Romarm va face 15 milioane de masti pe luna. Iar in iulie ne anunta ca s-a stricat masina si nu s-a gasit un inginer sa o repare”, a încheiat Basescu.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *