vineri, octombrie 23

Gușă: Devine limpede astfel care va fi trendul campaniei în continuare, respectiv rezultatul final

”Prevăd așadar că Pesediștii se vor face de râs, dar penibili cu adevărat vor fi Liberalii, care-și vor clama victoria și “eroismul”, după o luptă electorală inexistentă, cum am fi putut avea, dacă mă gândesc bine, chiar și pe vremea lui Ceaușescu …”, a scris Cozmin Gușă pe pagina de socializare.

”Susținerea politico-publică a candidaților liberali este asigurată prin intervențiile bisăptămânale ale lui Iohannis, plus mesajele zilnice ale lui Rareș Bogdan și Orban, toți trei personaje cu notorietate maximală, respectiv cu cote de încredere ce depășesc masa critică necesară unei comunicări eficiente. Asta înseamnă că cei care candidează din partea PNL posedă din start un suport de sprijin public și electoral, pe care-și pot așeza apoi și “zestrea personală”, constând în cota proprie de încredere publică și acțiunile locale de campanie.

loading...

La PSD, comunică doar Marcel Ciolacu, sporadic și-n mod reactiv, când și când Vasile Dâncu , după alegerea în funcție, plus Sorin Grindeanu de vreo 2 ori. Diferența față de cei 3 de la liberali este că liderii pesediști n-au deocamdată nici masa critică de încredere publică de care ziceam mai sus, și înafara lui Ciolacu, nici însemnele funcției din stat care să le dea mai multă greutate specifică. În plus, fiind extrem de timizi în a exprima REVOLTA PUBLICULUI DE STÂNGA ÎMPOTRIVA GUVERNĂRII IOHANNIS-ORBAN, mesajul lor devine ineficient chiar și pentru propriul electorat. Drept consecință, candidații pesediști nu beneficiază de vreun suport public și electoral de la centru, fiind deci “PE SPADA LOR”, abordând din start lupta cu liberalii cu un “dezavantaj impus”.

Devine limpede astfel care va fi trendul campaniei în continuare, respectiv rezultatul final. Semnalul “topirii” sprijinului pentru PSD în București, l-am expus public acum 1 lună, destui au preferat să se supere, în loc să acționeze când încă mai era timp ( azi, dintre pesediști, doar Baluță mai este pe primul loc în sondaje, Firea și Tudorache sunt la egalitate cu useriștii Nicușor și Clotilde, dar pe trend descendent, Florea a fost depășit de Băcanu, Mutu de Ciucu, iar în sectorul 3, deși Negoiță a scăzut la 43% ( de la 67%!), Bădulescu și Moraru sunt ambii în jurul a 23%).

loading...

În cele 2 săptămâni rămase din campanie, presa va fi invadată de acest gen de raportări/sondaje, triumfaliste pentru PNLUSR, sumbre pentru PSD, în speranța primilor că vor influența astfel în favoarea lor și-n mediul rural. Iar conducerea PSD are fix atitudinea “perplexo/comandată” , pe care a avut-o Dăncilă în fața lui Iohannis la prezidențiale. C-așa e când participi la alegeri cu “CÂȘTIGĂTOR IMPUS”, și se-ntâmplă să ai și “lanțul scurt” …”, a scris Gușă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *