vineri, octombrie 23

Guvernul Orban a DECIS ce face cu majorarea pensiilor. Anunțul zilei

Guvernul Orban va face totul ca pensiile să nu creascî mai mult. Decizia luată este de a sesiza Curtea Constituțională pe tema majorării pensiilor cu 40 de procente. Executivul contestă astfel creșterile de pensii decise de Parlament și spune că, dacă aceste măsuri vor fi adoptate, România va intra într-o nouă criză economică. Liberalii vor apela la Curtea Constituțională, printr-o sesizare care va fi înaintată cel târziu până mâine dimineață, când expiră termenul necesar procedural.

Aceștia vor ca, prin această sesizare, să se spună clar că ceea ce s-a întâmplat în Parlament nu are cum să fie susținut în momentul de față de bugetul de stat, în condițiile în care parlamentarii, în data de 22 septembrie, au modificat rectificarea bugetară care prevedea o creștere a punctului de pensie cu 14% de la data de 1 septembrie.

loading...

Liberalii, în frunte cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dar și premierul Ludovic Orban, critică dur modalitatea de acționare a parlamentarilor, pe care îi acuză că au pus mai presus interesele politice decât pe cele economice. Un nou scandal în ceea ce privește pensiile românilor este pe cale să izbucnească. Peste 5 milioane de pensionari nu știu încă dacă Ministerul Muncii va mai respecta legea pensiilor care trebuie să intre în vigoare anul viitor.

Până în septembrie, toate pensiile din România ar trebui recalculate. Cu alte cuvinte, odată cu această recalculare, toate pensiile ar trebui majorate, inclusiv pensia minimă, deoarece recalcularea se va face după o nouă formulă. Însă, potrivit unor surse Antena 3, această recalculare ar putea fi amânată, deoarece soft-ul nu a fost cumpărat. Punctul de pensie ar trebui să crească de la 1.442 de lei cât este în acest moment până la 1.875 de lei în 2021.

loading...

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *