luni, octombrie 26

INSP, UMILIT de Ludovic Orban. EL spune cum se calculează incidența

Premierul Ludovic Orban a reusit sa-i umilească si pe cei de la Institutul de Sanatate Publică. El a ordonat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că rata de incidență COVID-19 se calculează la numărul de locuitori de la Evidența populației. Premierul i-a cerut ministrului Sănătății să nu mai tolereze ca angajați ai INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile guvernamentale.

„Ieri a fost o dezbatere pe media. Aici, domnul ministru al Sănătății, și dumneavoastră, și domnul ministru Vela și eu am declarat public că numărul persoanelor dintr-o localitate în baza căruia se decide indicele este cel de la Evidența populației. Se știe că săptămânal, în ziua de luni, se actualizează, pe baza datelor de la Evidența populației, numărul de cetățeni dintr-o localitate. De ce trebuie ținut cont de acest indice? Pentru că acesta este cel mai aproape de realitate, pentru că Evidenția populației știe clar cine are buletin, domiciliu și cine are rezidență în localitatea respectivă. Vă rog să nu mai tolerați ca angajați ai INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile noastre. Am decis împreună cu Ministerul de Interne să înscriem foarte clar acest lucru în anexa la Hotărârea de Guvern, să se știe limpede că incidele se calculează raportat la populația care este actualizată săptămânal cu datele de la Evidența populației”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

loading...

Precizările acestuia vin după ce marți instituțiile au furnizate date contradictorii privind rata de infectare în București.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat în buletinul de marți că rata de infectare în București este calculată la populația de 2.151.665 de locuitori. Aceasta este populația după domiciliu furnizată de Institutul Național de Statistică pentru 1 ianuarie 2020.

loading...

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *