sâmbătă, octombrie 24

Iohannis ”a uitat” ce spunea înainte de alegeri. Ce zice acum de RESTRICȚII

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, despre recordul de îmbolnăviri înregistrat astăzi.

„Opinia specialiștilor este că un al doilea val este iminent. Cele mai multe țări de pe continent înregistrează cifre îngrijorătoare. Am înregistrat astăzi un record negativ de îmbolnăviri. Este improtant să facem toate eforturile. Acest virus nu va dispărea prea curând. Trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o economie eficientă. Sistemul sanitar să nu fie copleșit de un număr mare de bolnavi. Români, repectați regulile și evitați deplaările inutile”, a spus Klaus Iohannis. Față de miercurea trecută, acesta spune că este posibil să avem restricții. Concret, în România am putea avea din nou restricții ca în starea de urgență.

loading...

„Nu ne dorim să introducem restricții, dar este evident că dacă numărul infectărilor crește, în anumite localități și pe anumite segmente se vor introduce noi restricții”. „Nu-mi doresc și nu ne dorim, dar dacă lumea nu este atentă și numărul de infectări crește, atunci acolo unde avem incidență foarte mare este foarte posibil”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a susținut săptămâna trecută o conferință de presă în care a fost întrebat dacă va mai decreta starea de urgență și implicit se vor impune restricții de circulație pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri covid-19?

loading...

Președintele a declarat că o revenire la starea de urgență este puțin probabilă: ”Este foarte puțin probabil să mai revenim la starea de urgență, disfuncționalitățile au fost majore. Între timp am învățat multe, știm cum să gestionăm pandemia, știm să aplicăm restricțiii locale și am toată speranța că vom reuși să stăpânim răspândirea acestei pandemii fără să reintrăm în starea de urgență, care trebuie să rămână ultima soluție și sper să nu mai ajungem acolo”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *