sâmbătă, octombrie 31

Ion Cristoiu: M-a sunat Mihai Gâdea și i-am spus că …

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că în curând președintele Klaus Iohannis va avea puterea absolută în statul român și acum se află în campanie electorală, nu neapărat pentru PNL, ci pentru el, deoarece acesta este de părere că este proprietarul partidului. El vrea să dețină Puterea, nu neapărat PNL.

”Vrea să câștige PNL? Nu. Vrea să câștige el. Vrea să câștige PNL dar de fapt câștigă el. Noi la ora actuală avem un președinte care se ocupă de campanie. PNL este partidul lui, după părerea lui. Cum era Ion Iliescu cu PDSR. El consideră că câștigarea puterii locale este el, că consideră că e în toate. Tot ce face este anticonstitutional dar nu face nimeni nimic. El și-a spus: ”Trebuie să trec de la puterea partială, la cea totală. Să am totul”. M-a sunat și Mihai Gâdea să mă întrebe ce mai este și i-am spus: Eu cred că ne așteaptă o putere totală. Klaus Iohannis să aibă tot, Parlament, puteri locale, Consilii Judetene, presă, Servicii. Eu cred că este nevoie. Pe Liviu Dragnea nu-l voi uita că a avut o majoritate tare dar nu a făcut nimic cu ea.  Au schimbat premieri și s-a dus și cu PSD-ul”, a spus Ion Cristoiu. Jurnalistul a mai sustinut că președintele își permite orice doarece nimeni nu protestează față de comportamentul lui.

loading...

”La Cotroceni multe întrebări sînt aranjate de echipa de presă a președintelui (care are acceptul mogulilor mărunți din presă) cu fătucele din media autohtonă (sînt cele care pun întrebările gen ridicare la plasă), întrebările prin care adversarii președintelui sînt tîrîți prin rahat și arătați apoi președintelui, care abia așteaptă să le mai dea și el o flegmă, potrivit lui Ion Cristoiu. În ultima conferință de presă, Klaus Iohannis l-a apărat pe Nicușor Dan fără să-i pronunțe numele.

”Domnia sa a continuat însă astfel: „Practicile învechite, toxice, de a se încerca acoperirea unor administrații locale dezastruoase cu subiecte inventate, cu teme parazitare, trebuie să rămînă de domeniul trecutului.”

loading...

Unde am mai auzit noi refrenul acesta, „acoperirea unor administrații locale dezastruoase cu subiecte inventate”? Cum unde? În răspunsul dat de PNL la atacurile la adresa candidatului PNL Nicușor Dan în chestiunea apărării pînă-n pînzele albe a restaurantului ridicat de omul de afaceri Mitrache în Parcul Copiilor din București. Campania dusă în această chestiune a fost denunțată de PNL ca una de născocire a unui subiect „pentru acoperirea administrației dezastruoase a Gabrielei Firea”. Președintele a ținut să reia campania PNL în Declarația de presă de la Cotroceni, înscriind cazul între cele trei motive pentru care a convocat conferința de presă. Domnia sa nu s-a mulțumit cu sprijinirea candidatului PNL la București în ditamai Statementul conferinței de presă. Profitînd de o întrebare pusă de un jurnalist de origine profesională ambiguă, președintele a reluat chestiune, adîncindu-se în postura de chibiț electoral:

„Acum întîmplarea face să fi trecut și eu prin cîteva campanii și știu că un anumit mare partid folosește cu predilecție această metodă de a inventa subiectele și de la unul se ajunge la următorul, ca să distragă atenția de la anumite carențe în administrație.”

Mă rog!
Subiectul caselor obținute ilegal de Klaus Iohannis n-a fost unul inventat. Așa cum nici subiectul intervenției halucinante în favoarea unui om de afaceri suspect din partea lui Nicușor Dan n-a fost unul inventat. Klaus Iohannis a simțit nevoia să-l apere pe candidatul PNL. Dacă Nicușor Dan n-ar fi fost candidatul Partidului Meu, mai mult ca sigur n-ar fi scos în apărarea lui nici măcar o consoană.

Toată lumea s-a întrebat de ce la conferința de presă nici un ziarist n-a pus o întrebare în legătură cu Scandalul numărul unu al localelor pe București și chiar pe țară? Răspunsul e simplu. Ziariștii au fost convinși să nu pună această întrebare. L-ar fi obligat pe Klaus Iohannis să-l apere pe față pe Nicușor Dan. O încălcare a Constituției de o rară gravitate din partea președintelui. Protejat din acest punct de vedere, Klaus Iohannis l-a putut apăra pe candidatul PNL pe București fără riscurile presupuse de implicarea fățișă, neobrăzată în campania pentru locale.

De ce a convocat Klaus Iohannis o conferință de presă deși pe plan intern și extern nu se petrecuse nimic deosebit care să justifice intervenția președintelui? Ca să-l albească pe Nicușor Dan, candidatul PNL pentru primăria București!”, a afirmat jurnalistul.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *