marți, octombrie 27

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a trimis la CIMITIR pe profesorul care …

Un profesor de la Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul” din Oradea s-a filmat, în timpul orei de curs, împreună cu elevii săi, cu măști de clovn pe față.
Nelu Sandu Pop a spus că filmarea este o formă de protest față de măsura purtării măștilor în școli. Guvernul ne obligă să purtăm măști, să fim ca niște animăluțe în țarc, a spus acesta.

Fiecare animăluț stă cuminte în țarc, asta vor guvernanții, asta vor cei care ne conduc, asta vrea Ministerul: să nu facem nimic. Dacă m-aș fi adresat în scris, unii ar fi considerat că e pamflet, alții că e o aroganță. Vă îndemn și pe voi să protestați, sub o formă pașnică, nu îndemn pe nimeni la violență. Haideți să încercăm să schimbăm ceva, să nu ne comportăm și să devenim animăluțe care nu putem gândi și să stăm cu capul plecați, este mesajul dintr-o filmare a profesorului. El susține că filmarea a fost făcută cu acordul elevilor și a făcut referire la George Simion, lideul Alianței pentru Unitatea Românilor, care protestează, în capitală, împotriva aceleiași măsuri de a purta masca.

loading...

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că, dacă profesorul rămâne să predea în continuare, acest lucru este „0 zădărnicire totală a tot ce se face în lupta cu acest virus”.

„Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir, să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile celor uciși de Covid-19. S-a mai întâmplat în Indonezia. Acest ins a folosit sala de clasă, s-a folosit de elevii veniți să învețe, s-a folosit de titlul său, de funcția sa de profesor ca să-si promoveze aceste idei. După ce e dat afară din sistem nu are decât să posteze câte filmulețe dorește, să se ducă prin piețe cu alde Cristi Puiu si Viorel Cataramă să protesteze”, a afirmat jurnalistul la postul Digi24.

loading...

„Urmare a apariției în spațiul public, în ziua de 23.09.2020, a imaginilor privind pe profesorul din cadul Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, ce instiga în timpul orelor de curs, la neportul măștii de protecție de către elevi în unitățile de învățământ, la nivelul IPJ. Bihor s-a luat măsura verificării situației prezentate.

Cu această ocazie, s-a stabilit că profesorul în cauză a încălcat prevederile legale în domeniul protecției sanitare și s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă a acestuia (2.500 lei), conform prev. art. 65 lit h din Legea nr. 55/2020, raportat la art. 1 Anexa 2 din HG 782/2020, pentru neportul măștii de protecție în spații publice închise/la locul de muncă.

Ludovic Orban îl vrea dat afară

Reporter: Cum vedeți gestul profesorului de sport de la Oradea, care a incitat elevii să nu poarte mască la școală?

Ludovic Orban: „Trebuie sancționat fără discuții. Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”.

„La nivelul unității de învățământ a fost demarată o procedură de cercetare disciplinară pentru acel profesor. ISJ Bihor a depus o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Ministerul Educației și Cercetării face un apel la responsabilitate către cadrele didactice, părinți și elevi să respecte toate normele sanitare. Acestea sunt tocmai pentru protejarea noastră, a tuturor, iar cadrele didactice trebuie să fie primele exemple din școală, așa cum părinții sunt primele exemple din familie. Ministerul condamnă o astfel de atitudine a cadrelor didactice și va lua toate măsurile care se impun”, a spus Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educației, pentru Digi24.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *