marți, octombrie 20

Klaus Iohannis, campanie electorală pentru PNL de la Cotroceni: Să obțină cele mai …

Președintele Klaus Iohannis calcă din nou în picioare Constituția și face  campanie electorală PNL chiar de la Palatul Cotroceni.

”Eu îmi doresc campanii decente, civilizate, fără excese. Sper să prindem vremurile când astfel de manifestări nu mai au loc. Ce așteptări am de la PNL? PNL e cel mai important partid azi și treubie să demonstreze acest lucru. Mă aștept la un rezultat record, să aibă mai mulți aleși locali decât au avut vreodată decât în ultimii 30 de ani”, a spus Klaus Iohannis. ”PSD ocupă peste jumătate din pozițiile din administrația locală și mă aștept să nu mai ocupe atâtea poziții după alegerile locale. Așteptarea mea e ca PNL să obțină cele mai multe mandate pe care le-a obținut vreodată”, a adăugat acesta.

loading...

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat miercuri,  că majorarea punctului de pensie cu doar 14% a fost „atât cât s-a putut”. Klaus Iohannis a explicat că economia României își va reveni și că acest lucru va permite în anii următori creșteri de alocații și de pensii, precum și bani pentru investiții.

„Economia își va reveni și va permite un parcurs normal care înseamnă creșteri de alocații și pensii de investiții. Noi ne pregătim de ani de creștere, nu de reducere. Pentru ca această creștere să fie semnificativă, pentru asta m-am bătut și eu la nivel european”, a declarat președintele.

loading...

Klaus Iohannis a precizat că nu vor exista tăieri de pensii și de salarii și că această retorică este una „pesedistă”.

„Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii și de pensii. E o prostie pesedistă aruncată în spațiul public din motive electorale. E clar că bugetul pe anul viitor trebuie construit cu mare grijă. E de preferat ca bugetul să fie discutat și aprobat de noul Parlament după alegerile parlamentare. Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii. Este exclus așa ceva”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai adăugat că actuaele majorări au fost făcute în limita bugetului.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că bugetul țării nu permite tot ce ne dorim. Este regretabil că PSD nu a înțeles și continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut mai mult. Aceste încercări ale PSD-ului de a corecta prin Parlament finanțele țării este jalnică, este o abordare populistă, electoralistă. Mai mult decât s-a decis până acum nu este posibil în acest an. Finanțele publice nu pot fi extinse. Asta este realitatea. Nu am vrut pandemia dar trebuie să gestionăm resursele publice astfel încât lucrurile să funcționeze. O abordare sănătoasă este cea mai responsabilă”, a mai declarat Iohannis.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *