vineri, octombrie 30

Klaus Iohannis, declarație DE TOT RÂSUL după ce PNL s-a îndestulat cu pesediști

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut din nou o prestație jalnică. El a răspuns absolut jenant unei intrebari despre traseismul politic de la PSD la PNL.

„Domnule preşedinte, consideraţi că depesedizarea României prin absorbţia în PNL este un succes?”, a fost întrebarea pusă de ŞtiriDiaspora preşedinteului.

loading...

„Şi cum ar funcţionea depesedizarea prin absorbţie în PNL? Vă referiţi, desigur, la tema trecerii unor persoane dintr-un partid în altul. Sunt cazuri excepţionale, mi-am exprimat opinia, o cunoaşteţi foarte bine, şi s-a cam terminat. Dacă aţi observat, s-a cam terminat. Puteţi să presupuneţi sau să vă folosiţi sursele, dar vă spun că s-a cam terminat”, a replicat preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis face această declarație după ce PNL a luat mai bine de 100 de primari social – democrați și mai mulți parlamentari. Paractic, în cazul in care PNL ar castiga alegerile locale s-ar putea spune ca reusite se va datora pesediștilor.

loading...

Reamintim că Alianța URS-PLUS a reacționat marți la un mesaj intern al liberalilor, apărut în spațiul public, în care li se cerea liderilor să facă un inventar al candidaților trecuți la USR-PLUS de la alte partide. „Alianța USR PLUS atrage atenția că PNL ar trebui să verifice propriile cifre legate de candidații traseiști din țară”, se arată într-un comunicat al Alianței.

În spațiul public a apărut un mesaj intern, care ar fi fost trimis de secretariatul PNL, în care li se cere liderilor de partid să transmită liste cu traseiștii USR-PLUS. Mesajul a fost publicat pe Facebook de Mihaela Ciocoiu, fost consilier de comunicare al lui Vlad Voiculescu.

„Alianța USR PLUS cere public PNL să oprească atacurile împotriva candidaților săi, după ce în presă au apărut informații conform cărora conducerea PNL le-a cerut organizaţiilor din ţară să numere câţi candidaţi USR PLUS la alegerile locale provin din alte partide. (…) Datele de la Autoritatea Electorală Permanentă arată că în total peste 6.000 de candidați de pe listele PNL la consiliile locale și județene au fost în alte partide, inclusiv PSD și ALDE. Dintre ei, aproape 500 candidează la primării: 225 de la PSD, 100 de la ALDE”, transmite Alianța USR-PLUS, în cadrul unui comunicat.

Chiar dacă PNL și USR-PLUS colaborează la București, unde susțin candidați unici și se așteaptă la o viitoare colaborare guvernamentală, atacurile între cele două formațiuni politice, pe tema traseismului, s-au intensificat în ultima perioadă.

Cei din USR-PLUS i-au acuzat pe liberali că transferă primari și foști aleși locali trecuți pe la PSD sau ALDE, în timp ce liberalii susțin că același lucuru au făcut și cei din Alianța USR-PLUS.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *