sâmbătă, octombrie 31

Klaus Iohannis, despre TESTAREA în masă

Klaus Iohannis a susținut în această seară o conferință de presă la Palatul Cotroceni după ce numărul cazurilor de infecții cu coronavirus a ajuns la aproape 3.000 în ultimele 24 de ore.

Întrebat de ce de aproape trei luni de zile numărul de teste efectuat este constant și nu se poate crește numărul testelor efectuate, Klaus Iohannis a răspuns:

loading...

”Planul este cu certitudine de a crește numărul de testări și în realitate, dacă ne uităm pe date, numărul de testări crește de la o săptămână la alta. Astăzi am avut peste 27.000 de teste. Este însă o dublă problemă. Nu doar aparatele cu care se testează sunt poate insuficiente, asta se rezolvă simplu, dar personalul calificat însă nu poate fi achiziționat sau inventat peste noapte. Pregătirea cadrelor de specialitate durează ani și ani. Avem persoane interesate să se specializeze, avem laboratoare care doresc să facă aceste testări, dar nu trebuie să ne așteptăm la minuni. Dacă nu avem grijă boala va fi mai rapidă decât noi. Aveți grijă de voi și de cei dragi”, a declarat Klaus Iohannis.

Și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut noi declarații în contextul în care cazurile COVID au explodat, în ultimele 24 de ore, atingând un număr record de 2958 de români infectați cu coronavirus.

loading...

„Urmăriți ce înseamnă Italia şi Spania şi o să vedeți că testarea în masă nu mai este soluţia. Testul nu este o măsură de prevenţie. Testarea se face într-un context în care suntem siguri că avem acea replicaţie virală. În primele 72 de ore, un test poate ieşi negativ, deşi suntem infectaţi, dar nu avem acea replicare care să ne dea un rezultat pozitiv. Dăm o falsă siguranţă. Pentru un personal medical care lucrează zi de zi, testăm astăzi, a doua zi este în contact, testăm mâine.

Avem testări care se fac în cadrul unui protocol, în cadrul unor anchete epidemiologice. Relaţia unei anchete cu mecanisme de identificare, testare, izolare, carantinare sunt acele complexe care pot da şi aduc resursele pentru a putea scădea transmiterea în comunitate şi izola acele focare. Un test nu este o metodă prevenţie. Un test poate fi uneori o falsă siguranţă”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

România a stabilit, astăzi, un nou record în ceea ce priveşte numărul oamenilor care s-au infectat cu noul COVID, pacienţi care au murit infectați cu acest virus, dar şi de persoane internate pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Astfel, 2.958 de români s-au infectat cu noul coronavirus, 82 au murit și 612 sunt internați la ATI. Dar asta nu e o problemă pentru PNL care are alte preocupări.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *