vineri, octombrie 23

Klaus Iohannis, întrebarea care l-a scos din sărite

Presedintele Klaus Iohannis a avut o reactie taioasa, marti, intr-o conferinta de presa, dupa ce Antena 3 l-a intrebat daca isi asuma organizarea alegerilor in contextul cresterii numarului de imbolnaviri. Președintele nici nu vrea să conceapă că nu poate avea Guvernul și Parlamentul lui în luna decembrie. Mai este și problema că PNL pierde în fiecare lună procente importante după ce a eșuat în lupta cu criza provocată de coronavirus. „Cine este responsabil ca in aceste zile au crescut cazurile de Covid-19 si va asumati organizarea alegerilor?”, l-a intrebat trimisa Antena 3 pe Iohannis.

„Aceasta evolutie este de observat nu doar la noi, ci in intreaga Europa. Ar fi o scuza foarte ieftina sa cautam un politician vinovat. Nu am ajuns intr-o situatie critica in ce priveste locurile de la ATI, este clar ca trebuie sa luam masuri mai hotarate daca vrem sa incetinim raspandirea pandemiei.

loading...

Pe de alta parte, trebuie sa vedem in ce societate vrem sa traim, intr-o societate panicarda, care se ascunde, sau care respecta regulile si isi duce democratia mai departe. Esenta democratiei sta in alegeri libere. Mandatul parlamentului se termina in decembrie si e nevoie de alegeri pentru un nou parlament cu puteri depline si acest lucru se va intampla in 6 decembrie”, a raspuns Iohannis.

Conferintele tinute de Klaus Iohannis au devenit surse de râs pe internet. Președintele nici nu știe să comunice și nici nu are ce – lipsa ideilor fiind vizibilă. Iar când vorbeste scoate perleel de mai jos:

loading...

„Copii se obișnuiesc repede chiar cu lucruri mai puțin plăcute.”

„Sîntem oamenii de pe Pămînt care cu toții ne dorim un vaccin.”

„Părerea mea este că nu este bine să se organizeze aceste festivități.”

„Primarul este ales să conducă treburile în comunitatea pe care o conduce. ”

„Problemele se rezolvă cel mai bine acolo unde apar.”

„Evident că sunt nemulțumit, însă nemulțumirea mea nu se îndreaptă doar punctual asupra cuiva care nu a reușit să contracteze manualul, ci întregul sistem pare că nu funcționează”.

„Am ajuns, iată, să ne pregătim pentru ziua de luni când începe școala și marea majoritate, cum am spus, mii și mii de școli sunt pregătite, copiii sunt pregătiți, părinții abia așteaptă să înceapă școala”.

„Am pretenţia ca după alegerile parlamentare să ne apucăm foarte serios de treabă”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *