vineri, octombrie 23

Liberalii spun că nu le mai aparține MAI. Cine l-ar conduce / surse

PNL vrea să scape de problemele din MAI dând vina pe PSD. ‘Nu noi avem internele’, spun si liberalii, in discutii off the record”, scrie Ioana Ene Dogioiu pe spotmedia.ro. „Cum sa acuzi mafiotizarea PSD, indubitabila, desigur, cand tu ai cedat practic Ministerul de Interne prietenului lui Marcel Ciolacu, care l-a ‘ciolacizat’, populandu-l cu oamenii sai de incredere si transformandu-l pe Marcel Vela intr-un simplu spectator incasator”, a mai scris Dogioiu citând unele surse. Dogioiu a explicat detaliat ca vinovatul pentru mazilirea lui Radu Gavris este omul lui Ciolacu, Bogdan Despescu.

„Surse liberale spun ca in acest moment Marcel Vela nu mai controleaza Ministerul de Interne, cu atat mai putin Politia Romana, ele fiind sub controlul lui Bogdan Despescu, deci al lui Marcel Ciolacu si al PSD. Iar Radu Gavris este extrem de incomod, as zice chiar inamicul numarul 1 pentru Despescu, PSD si clanurile interlope afiliate acestui partid.

loading...

(…) Marele meci cu PSD, dar mai ales cu Bogdan Despescu, acolitii si protectorii lui a inceput in 2016, cand Radu Gavris s-a ocupat de doua mari anchete extrem de grave: Bogdan Gigina si Colectiv.

Iata ce relateaza fostul sef al Corpului de Control al premierului Ciolos, Valentin Mircea: ‘Radu Gavris a mai fost ’calcat’, in 2016, de o mega-echipa de control de la IGPR, pentru ca indraznise sa ancheteze pe Gabriel Oprea si Petre Toba (devenit atunci ministru de Interne), in contextul mortii politistului Bogdan Gigina. Atunci am reusit sa prevenim un abuz, trimitand o echipa de control de la Corpul de Control al Prim Ministrului, sa ii verifice pe cei din controlul de la IGPR. Ce am descoperit? Vanatoare de vrajitoare, incalcare a regulamentelor MAI si a drepturilor politistilor. Vazandu-se cu lumina aprinsa, controlul de la IGPR a fost retras. Dar oamenii deranjati de Gavris nu uita, se pare. Ca un detaliu, sef al Politiei Romane era atunci Bogdan Despescu, in prezent secretar de stat in Ministerul de Interne’.

loading...

In timpul acelei hartuiri pusa la cale de Bogdan Despescu in 2016 si inceputa la o zi dupa ce Gabriel Oprea a ramas fara imunitate, Radu Gavris era aparat la sediul din Eforie de parintii victimelor de la Colectiv. Cand Dragnea a incercat sa modifice Codul Penal si sa scoata dintre mijloacele de proba inregistrarile video fara mandat, Radu Gavris a luat o pozitie publica extrem de dura, decisiva pentru intelegerea gravitatii situatiei de catre opinia publica. Pentru ea, Carmen Dan i-a cerut demisia, Radu Gavris a rezistat si ministrul a cedat in fata presiunii publice.

(…) In scandalul ‘Pian’, a refuzat sa se afiseze de-a dreapta lui Bogdan Despescu, refuz pentru care a fost obligat sa dea nota explicativa. La fel pentru ca nu l-a informat pe Bogdan Berechet de perchezitia acasa la clanul Duduianu, o omisiune la cererea expresa a procurorului de caz, care insa i-a scos din minti pe Bogdan Despescu si pe oamenii lui, care se temeau ca interlopii au inregistrat intalnirea de la Biserica.

(…) Daca era o necesitate pentru Politia Harghita, ea ar fi trebuit justificata printr-o situatie concreta in judetul Harghita. Nu exista asa ceva. Nu exista nicio situatie speciala obiectiva care sa explice plecarea unui profesionist de calibrul lui Radu Gavris de la Bucuresti, unde chiar sunt probleme mari. Situatia speciala este, asadar, dupa cum sugereaza chiar fostul sef al Corpului de Control, doar razbunarea lui Bogdan Despescu si dorinta acestuia de a face o demonstratie de forta pentru tot sistemul. Daca Marcel Vela era ministrul, nu marioneta lui Bogdan Despescu, deci implicit a PSD, putea infirma acest ordin fara cea mai mica problema. Nu a facut-o, cel putin pana acum si cel mai probabil, spun surse politice, asteapta ca Bogdan Despescu sa ii comunice in plic numele viitorului sef al IGPR, agreat de PSD si clanurile interlope.

Nu ca ar fi vreo graba, cat timp sef interimar al IGPR este Eduard Miritescu, fostul sef de cabinet de la Prahova al lui Bogdan Despescu, tovarasul lui Ciolacu si aparatorul lui Gabriel Oprea”, a scris Dogioiu pe spotmedia.ro.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *