vineri, octombrie 23

Lider PSD: ”Plicușor” Dan nu e doar o poreclă

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, susține că Orban vrea să îngroape ”corupția și traficul de influență practicate de Nicușor Dan”.

”Orban și PNL vin cu explicații aberante în încercarea jalnică de a îngropa corupția și traficul de influență practicate de Nicușor Dan.
Cât tupeu să aveți?! Oare își mai amintește domnul Orban cum a procedat atunci când el însuși a fost înregistrat în timp ce discuta despre bani de campanie?!

loading...

Cum e posibil ca Orban să apere un personaj care și-a clădit cariera pe apărarea parcurilor, a spațiilor verzi sau pe condamnarea abuzurilor urbanistice și care acum se dovedește că este un penal fără scrupule?! Nicușor Dan a făcut trafic de influență pentru ca un restaurant și o casă construite ilegal tocmai în mijlocul unui parc să nu fie demolate!

Cum e posibil ca acest individ să apere practicile abuzive ale unui interlop suspect în mai multe dosare?! Nu mai aveți niciun pic de jenă? Se dovedește încă o dată că ”Plicușor” Dan nu e doar o poreclă…..”, a scris Alfred Simonis, marți, pe pagina sa de Facebook.

loading...

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a discutat cu fostul jurnalist Cristi Zărescu, devenit funcţionar la Primăria Sectorului 4, cel care l-a intregistrat pe Nicuşor Dan, în timp ce cerea favoruri pentru un controversat om de afaceri.

„Deci, în total cred ca au fost undeva la aproximativ şapte, opt astfel de telefoane, pentru că au fost şi telefoane mult mai scurte în care eu nu puteam să vorbesc sau dânsul, dar în total au fost 7 sau 8 telefoane şi 5 conversaţii mai ample ca cea pe care aţi difuzat-o şi dumneavostră.”, spune Cristi Zărescu, cel care a prezentat înregistrarea în care Nicuşor Dan îi cere să intervină pentru a nu-i demola un restaurant unui controversat om de afaceri.

„Domnul Nicuşor Dan ne-a cerut în mai multe rânduri să oprim punerea în aplicare a legii şi să oprim această demolare. Eu am încercat să îi explic faptul că domnul Mitrache are datorii la statul român de aproximativ 800.000 de euro şi că putem să ajungem la o înţelegere doar după ce domnul Mitrache îşi achită în primul rând datoriile pe care le are la stat.

Am încercat să îi spun domnului Nicuşor Dan că domnul Mitrache nu are autorizaţie pentru acel imobil, are doar o autorizaţie veche din anul 1980 pentru 81 de metri şi nu pentru aproape 400 cât ocupă. Am încercat să îi explic domnului Nicuşor Dan că domnul Mitrache a distrus la propriu o parte importantă din parcul Oraşelul Copiilor pentru că acea extindere a restaurantului s-a făcut peste copaci, peste spaţiul verde, peste tot ce era de jur împrejurul celor 81 de metri.

Cu toate acestea, domnul Nicuşor Dan, de fiecare dată, la toate conversaţiile, mi-a cerut şi ne-a cerut, pentru că nu îmi cerea mie personal, ne-a cerut să oprim această demolare şi să încercăm să ajungem la o înţelegere cu domnul Mitrache.”

La întrebarea dacă Nicuşor Dan îi cerea să facă ceva ilegal, Cristi Zărescu a răspuns: „Din moment ce ne cerea să nu mai demolăm restaurantul deşi exista o decizie în acest sens, da ne cerea să facem ceva ilegal”.

„Noi nu am făcut nimic altceva decât să aplicăm legea, să ducem la bun sfârşit o sentinţă şi practic să demolăm acest restaurant, care era construit sută la sută ilegal.”, a explicat Cristi Zărescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *