sâmbătă, octombrie 31

Liviu Pleșoianu, apel către TOATE partidele

Deputatul Liviu Pleșoianu lansează un apel către toate partidele parlamentare. ”NU chemați cetățenii români la ultima urnă!
Vă e teamă că veți pierde procente amânându-vă alegerile?
Să vă fie teamă că veți pierde vieți ascuțindu-vă secerile!
Vă interesează doar ca românii să vă voteze în urnă?
Să vă intereseze să nu fie cea de pe urmă!
Vă preocupă doar contabilitatea propriei voastre prosperități? Să vă preocupe contabilitatea propriei lor sănătăți!
Vreți fotoliu de parlamentar?
Nu secerați românii la hectar!

V-a mai rămas prin sac vreun dram de umanitate?
Nu trimiteți oameni în tranșee promițând prosperitate!
Riscați-vă voi azi cariera politică!
Nu aduceți România în situația critică!
Pretindeți că voi chiar iubiți România?
Nu siluiți atunci, parlamentar, democrația!
Nu le interziceți să meargă să se-nchine, spunându-le apoi: “Votează-mă pe mine!”…
Le spuneți că e rea chiar și o strângere de mână? Atunci fiți consecvenți: “Scrutinul se amână!”…

loading...

Restaurantele, în chip inevitabil, se închid, în timp ce urnele – ce confortabil! – se deschid? E foarte grav dacă mănâncă, dar foarte buni de vot sunt încă?
…În momentele de cumpănă ale unei națiuni se numără oamenii politici, politicienii mărunți și politrucii cinici și iresponsabili! Dacă există responsabilitate și interes față de cetățean, atunci partidele parlamentare ar trebui să treacă prin Parlament, în regim de urgență, un proiect legislativ prin care alegerile parlamentare să fie amânate pentru anul viitor! Dacă avem o clasă politică alcătuită din OAMENI politici, atunci ne va interesa sănătatea oamenilor și ne va interesa și sănătatea democrației! Pentru că pe lângă MILIOANELE de oameni care se află în categoriile de risc, există și MILIOANELE de oameni care NU vor merge la vot pentru că nu se simt în siguranță având în vedere modul în care sunt gestionate aceste alegeri!
Să nu chemăm MILIOANE de oameni în secțiile de votare în condițiile în care noi dezbatem și votăm ONLINE, iar cel puțin două partide parlamentare (PSD și USR) și-au ținut congresele tot ONLINE!

Să nu mimăm grija față de oameni deși știm foarte bine că ceea ce facem noi, de fapt, este să chemăm la vot MILIOANE de oameni aflați în categoriile de risc! Să nu mimăm democrația deși cunoaștem foarte bine că MILIOANE de oameni oricum NU vor merge la vot pentru că nu se simt în siguranță! Să nu ne prefacem, de dragul procentelor, că nu înțelegem că aceste alegeri vor fi profund viciate democratic! Să nu contribuim, ca niște politruci iresponsabili, la cel mai mare simulacru de democrație din ultimii 30 de ani!
Acest apel, nădăjduiesc, nu va fi doar un strigăt în pustiul politic românesc! Sper că vor exista suficient de mulți colegi, indiferent de partidul lor politic, care vor VORBI și vor ACȚIONA. Dacă există VOINȚĂ POLITICĂ, totul se poate rezolva în Parlament în doar câteva zile!

loading...

Alegeri și Păcănele…
Guvernul P(ăcă)N(e)L(e) vrea alegeri. NU vrea restaurante, nu vrea teatre, nu vrea pelerinaje, nu vrea cinematografe, nu vrea nunți, nu vrea botezuri. Vrea doar alegeri. Alegeri și păcănele. Pentru că Guvernul P(ăcă)N(e)L(e) vrea PUTERE ABSOLUTĂ, e dispus să joace sănătatea și viața oamenilor la păcănele. Pentru că așa vrea Marele Păcănitor din Deal. Politica P(ăcă)N(e)L(e)…
Cine face în Parlament jocul de păcănele al Guvernului P(ăcă)N(e)L(e) e partenerul acestuia și al Marelui Păcănitor. Partenerul celor care vor să joace la păcănele sănătatea și viața oamenilor…”, a scris deputatul Liviu Pleșoianu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *