duminică, noiembrie 1

Ludovic Orban face ca toți DRACII: O încălcare a dreptului de vot

Premierul Ludovic Orban a reacționat după decizia Biroului Electoral Central. Duminică, în urma unei solicitări, Biroul Electoral Central a decis să nu permită persoanelor care se află la secțiile de votare să-și exertice dreptul și după ora 21.

Premierul Ludovic Orban a declarat pentru Antena3, privind acest subiect, că „Biroul Electoral Central a refuzat această solicitare. Mi se pare că este aproape o încălcare a dreptului de vot. Din cauza condițiilor sanitare, se încetinește procesul electoral și se putea ca BEC să ia această decizie. Din păcate, în afară de noi și de reprezentanții altor două formațiuni, celelalte formațiuni au votat împotrivă”, a spus Orban.

loading...

„Era posibil ca cei care se aflau la vot la ora 21 să poată să voteze. Le-am cerut să accelereze procedurile de votare”, a mai spus premierul.

MAI a cerut duminică, printr-o notă adresată BEC, prelungirea votului după ora 21.00 din cauza îngreunării procesului elecotral în unele secţiile de votare. Pentru ca procesul electoral să fie prelungit, solicitarea trebuie aprobată de Biroul Elecotral Central.

loading...

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Potrivit adresei înaintate BEC, solicitarea vine după ce în mass media au apărut informaţii referitoare „la unele situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de măsurile necesare în contextul pandemiei Covid-19”.

BEC a respins solicitarea Ministerului de Interne, a anunțat Biroului Electoral Central.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *