vineri, octombrie 23

A început SCANDALUL. Ludovic Orban sare la gâtul USR. I se răspunde DUR

Ludovic Orban i-a certat pe cei din USR-PLUS spunând că au tratat PNL ca un adversar în această campanie electorală şi a adăugat că „încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor”. El a mai spus că liberalii au deja un program de guvernare pe care PNL a început să îl pună în practică, iar obiectivul este de a câştiga alegerile parlamentare din 6 decembrie şi de a forma o majoritate după acel scrutin.

„Îmi pare rău că unii dintre liderii USR-PLUS, şi înainte şi în campania aceasta, au tratat PNL ca pe un adversar, consumând de multe ori mai multă energie în a ataca primarii PNL, decât în a ataca primarii PSD. Îmi pare rău de lucrul acesta. Sper să înţeleagă că pentru a pune bazele unei înţelegeri este nevoie de dialog, de respect reciproc. Ştiţi cum e – încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor”, a declarat Orban, întrebat duminică seara la Digi 24 dacă prin aceste victorii pe care cei de la USR-PLUS le-au avut prin ţară la alegeri locale, ar putea rupe un anumit procent din electoratul PNL.

loading...

Premierul a adăugat că PNL vrea să câştige alegerile parlamentare şi să formeze o majoritate, deoarece acest Legislativ „nu mai poate fi lăsat să distrugă România”.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, noi avem o viziune clară de dezvoltare a României. Avem deja un program de guvernare pe care îl punem în practică, avem planul de relansare economică bazat pe investiţii şi pe modernizare. Ne vom prezenta la alegerile parlamentare cu obiectivul clar de a câştiga alegerile şi evident vom forma o majoritate după alegerile parlamentare, pentru că avem nevoie ca de aer de alegeri parlamentare. Trebuie ca acest Parlament nu mai poate fi lăsat să distrugă România”, a concluzionat preşedintele PNL.

loading...

Copreședinții USRPLUS Dacian Cioloș și Dan Barna au precizat, luni, într-o conferință de presă, că nu vor face rabat de la principiile pe care le susțin în formarea majorităților în consiliile locale și județene și nici nu vor răspunde la eventuale târguieli și culpabilizări din partea altor partide, cum ar fi PNL.

Dacian Cioloș a precizat că, pentru USRPLUS și pentru România semnificativ nu e atât numărul de primari, de consilieri, cât faptul că e pentru prima dată când cetățenii apreciază la vot principiile în jurul cărora și-au construit programul.

„E un rezultat fantastic pentru noi, pentru că pentru prima dată oamenii apreciază la vot felul nou de a face politică”, a adăugat Cioloș și a precizat că, dacă ar fi fost două tururi la primari, USRPLUS ar fi câștigat și mai mult.

„Începem să vedem un nou mod de abordare a politicii din partea alegătorilor, care apreciază mai mult mesajele pozitive, proiectele. Abordarea noastră a fost fără hoție și cu proiecte, cu viziune”, a subliniat Cioloș.

Dacian Cioloș a precizat că aleșii USRPLUS au trei mari obiective: transparență în modul în care se vor lua deciziile, vizavi de felul și eficiența cum se vor cheltui banii publici, și în relația cu cetățenii, apoi o simplificare a birocrației, prin digitalizare și accesul la fdondurile europene.

„Nu vom sta la târguieli, nici nu vom răspunde la culpabilizări din partea altor partide, chiar dacă poate PNL va veni că uite ăștia mici și răi nu prea ascultă. (…) Vom explica cetățenilor cum construim revoluția bunei guvernări a secolului 21”, a avertizat Dacian Cioloș.

Și Dan Barna a subliniat că, la formarea majorităților în consiliile locale și județene, cei de la USRPLUS vor fi foarte fermi pe principiile pe care le-au susținut.

„Vom fi foarte fermi pe principiile legate de integritate, transparență, toleranță zero la nepotism, la probleme de corupție sau integritate”, a afirmat Barna.

„Loialitate, seriozitate, garanția unei bunei guvernări le aduce USRPLUS în consiliile locale”, a precizat Barna.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *