vineri, octombrie 30

„Marie Curie”, 30 de bebeluși MORȚI: Am informat Ministerul Sănătăţii că am terminat banii şi NIMIC

Semnal de alarmă dat de medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă „Marie Curie” . În ultimul an, zeci de bebeluși au murit în saloanele spitalului pentru că medicii nu au avut dotările necesare să-i salveze. Ce spune medicul Cătălin Cîrstoveanu este absolut șocant.

„Este vorba despre o problemă sistemică a noastră pe care o perpetuăm. În România, mor foarte mulţi copii la nivelul 2 de îngrijire medicală, ceea ce este un lucru foarte grav. Suntem chemaţi de multe ori în justiţie pentru omor din culpă pentru că nu putem să îi primim în spital. Nu putem să îi aducem în spital din varii motive şi mor acolo. Asta este problema noastră. României îi lipsesc 100 de paturi de ATI cu personal, cu finanţare, cu consumabile. La noi, pentru că este o presiune extraordinară, suntem o secție care lucrăm cu grad de ocupare 110%, cel mai înalt grad de îngrijire medicală neonatală Terapie Intensivă.

loading...

De când am dat drumul aplicaţiei informatice, 30 au murit pe listă şi ne-am uitat la ei pentru că nu am putut să le facem nimic. Nu am putut să îi internăm să îi tratăm. A doua problemă foarte gravă: este vorba despre programul „Acţiuni prioritare”, unde se finanţează secţiile ATI pentru manopere foarte complexe. Am informat Ministerul Sănătăţii, în septembrie, că am terminat banii şi am anunţat că nu mai putem face operaţii de chirurgie cardiacă şi doar o lună de zile ne ajung banii pe care ni i-au dat. Problema este că, până astăzi, nu s-a întâmplat nimic”, a spus dr. Cătălin Cîrstoveanu, la Antena 3.

Medicul a mai spus că au fost mai multe situații în care spitalul a cumpărat ”pe caiet” tratamente și echipamente care le puteau salva viețile copiilor: ”O să construim singuri, asta o să facem”, a mai spus Cîrstoveanu care le-a mulțumit celor 300.000 de persoane care donează 2 euro lunar, bani cu care instituția își asigură cele necesare.

loading...

Ca și la DSP București unde nu a rezolvat nimic, Nelu Tătaru a dispus un control la Spitalul „Marie Curie”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *