sâmbătă, noiembrie 28

MEDICII AU MINȚIT că șase pacienți au murit din cauza lipsei paturilor / DECIZIE

Prefectura Timiș anunță că luni a fost dată în funcțiune Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată la Spitalul Municipal din Timișoara. Acesta are 12 paturi de terapie intensivă. Medicul Virgil Musta de la Victor Babeș a mințit că șase pacienți au murit din cauza lipsei paturilor, pentru ca mai apoi, după un atac al lui Klaus Iohannis, să spună că aceștia au decedat din cauză că era ceață. Directorul unității medicale, Cristian Oancea, a declarat că oamenii ar fi murit oricum, cu sau fără paturi.

„În această după-amiază (luni după-amiază, n.r.) a fost operaționalizată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal. Această unitate care are 12 paturi de terapie intensivă, cu oxigen, a fost dotată de Spitalul Municipal cu un aparat ASTRUP pentru analize uzuale, astfel încât pacienții să nu mai trebuiască transportați pentru analize”, a transmis Prefectura Timiș printr-un comunicat, conform Mediafax.

loading...

Cele 12 paturi de ATI se adaugă celor 45 de existente la Spitalul Județean, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Municipal Lugoj, Casa Austria, care sunt ocupate în procent de 100%.

Conform Prefecturii, mai există 6 paturi ATI la Clinica Bega, pentru gravide și lăuze, 4 la Spitalul Louis Turcanu și 6 la Spitalul de Boli Cardiovasculare, pentru cardiaci, din care este ocupat un pat.

loading...

În județ există 612 paturi destinate pacienților Covid, fiind ocupate 387, adică un procent de 63,24%. Totodată, în Clinica Bega, Spitalul Louis Turcanu și Boli Cardiovasculare sunt încă 139 paturi Covid, din care 23 sunt ocupate, a mai anunțat Prefectura.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *