marți, octombrie 20

Ministrul Justiţiei din SUA critică restricţiile anti-Covid. „Cea mai gravă încălcare a libertăţilor individuale, cu excepţia sclaviei”

Ministrul Justiției din SUA consideră că măsurile de izolare luate pentru a contracara pandemia de Covid-19 reprezintă „cea mai gravă încălcare a libertăților individuale” din istoria Statelor Unite, cu excepția „sclaviei”.

Bill Barr, unul dintre cei mai mari apărători ai președintelui Donald Trump, a criticat în timpul unei intervenții într-o universitate, guvernanții anumitor state, în special democrați, că au adoptat măsuri drastice pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

loading...

„Decretarea carantinei naționale, luarea măsurilor de carantină, este ca un arest la domiciliu”, a spus el. „În afară de sclavie, care a fost un alt fel de constrângere, este cea mai gravă încălcare a libertăților civile din istoria americană”, a adăugat el.

SUA sunt țara cea mai afectată de pandemie și se pregătesc să treacă pragul dramatic de 200.000 de decese, cu o supra-reprezentare a afro-americanilor printre victime.

loading...

Președintele Trump, care speră să obțină un al doilea mandat pe 3 noiembrie, a minimalizat mult timp amploarea crizei și și-a exprimat scepticismul cu privire la măsurile de izolare care, potrivit lui, afectează prea mult economia SUA.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *