miercuri, octombrie 21

Momentul în care vom avea noi RESTRICȚII

Coronavirusul continuă să facă victime pe bandă rulantă în România, iar în ultima săptămână numărul cazurilor de infectare a crescut semnificativ. În acest context, Alexandru Rafila vine cu noi precizări privind impunerea de noi restricții.

Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că restricțiile dure vor apărea din nou în România în momentul în care 80% din paturile de la ATI vor fi ocupate.

loading...

Potrivit acestuia, suprasolicitarea la ATI ar fi momentul în care autoritățile trebuie să pună în aplicare noi scenarii.

„În momentul în care 80% din paturile de la terapie intensivă vor fi ocupate, probabil intrăm într-o situaţie foarte delicată. Ar trebui să existe nişte scenarii pe care autorităţile să le aibă în vedere pentru a nu pune şi mai multă presiune pe sistemul sanitar”, a spus Rafila.

loading...

Totodată, acesta a vorbit și despre valul de noi infectări înregistrat joi. Reprezentantul României la OMS susține că această explozie de cazuri nu are nicio legătură cu noul an școlar, ci mai degrabă este vorba despre persoanele care se întorc din concedii.

”Această creştere nu este legată în niciun fel de inceputul anului scolar. Probabil că este vorba de reîntoarcerea multor concetăţeni din concedii”, a explicat medicul pentru Europa FM.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *